KULTURNO LETO U PANČEVU: Duo „Mago“ i veče klasične muzike 7. avgusta na platou ispred Narodnog muzeja

08:13

06.08.2023

Podeli vest:

Dom omladine Pančevo
U okviru pančevačkog Kulturnog leta, Duo „Mago“ prirediće veče klasične muzike u ponedeljak, 7. avgusta od 20 sati na platou ispred Narodnog muzeja.

Duo „Mago“ čine Vukašin Gogoš na klarinetu i Aleksa Marković na fagotu.

Vukašin i Aleksa od svojih prvih koraka u klasičnoj muzici sviraju zajedno, kroz različite kamerne sastave, a najzapaženije rezultate ostvaruju kao duo Dulsijan i Šalume, u klasi profesora mr Vere Carine i mr Nenada Mirića.

Dobitnici su specijalnih nagrada pokrajinskog veća Vojvodine, kao i grada Pančeva za ostvarene rezultate na polju kamerne muzike, među kojima se istiću nazivi Laureata na Republičkom takmičenju i Međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko”.

Na predstojećem koncertu Duo „Mago“ izvešće neka od najznačajnijih i najizazovnijih dela za ovaj sastav, Betovenove duete za klarinet i fagot, WoO 27, No. 1 i No.3. U drugom delu koncerta, duo će za publiku izvesti Pentatonic Theme & Four Variations, A. Pjer I Komad za klarinet i fagot, A.Grgin.

Ulaz za ovaj događaj je slobodan.

(Pančevac)

OLUJA HARA SRBIJOM! U Beogradu apokaliptične scene, nevreme opustošilo i zapadni deo naše zemlje RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE FOTO I VIDEO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.