GURAN: Otvorena izložba radova sa pete likovne kolonije Ivanovo 2023! Premijerno prikazan film o Milošu Šobajiću

13:19

01.08.2023

Podeli vest:

Printscreen/MZ Ivanovo

U Ivanovu je otvorena izložba radova nastalih na petoj likovnoj koloniji održanoj u ovom mestu. Izložbu je otvorio Momčilo Moša Todorović, galerista, publicista, darodavac, ali iznad svega veliki prijatelj umetnosti i umetnika. Pre 30 godina je otvorio svoju Radionicu duše.

Posetioci izložbe imali su priliku da pogledaju i film o Milošu Šobajiću koji je realizovao Vladimir Valešinski.

Marko Guran, direktor Doma kulture u Ivanovu kaže da je ideja za održavanje likovne kolonije nastala spontano, jer sve više različitih umetnika boravi u ovom mestu u kojem postoje raznovrsne manifestacije.

– Likovna kolonija je uvrštena u redovni plan i program rada Doma kulture u Ivanovu. I ove godine trajaće dva dana. Veoma smo zadovoljni kako je prošao danapnji dan a posebno kvalitetom učesnika i radova koji su nastali na koloniji. Sada su sa nama i cenjeni akademski slikari poput Petra Putića i Vase Dolovačkog i kolonija zauzima sve značajnije mesto u svetu umetnosti. Posebno sam ponosan što smo uspeli da premijerno prikažemo film o Milošu Šobajiću, čuvenom slikaru koji je često dolazio u Ivanovu i zahvaljujući kome je ova kolonija i zaživela, kaže Marko Guran, a prenosi K-013.

Na ovoj likovnoj koloniji stvarali su Jelena Badnjevac Ristić, Nina Pršić, Zoran Deranić, Đerđ Ereš, Petar Putić, Vasa Dolovački, Dejan Ratković, Miroslav Savkov, Gordana Đurađević.

Organizator i ove kolonije su bili Art klub Dukat iz Pančeva i Dom kulture Ivanovo. U organizaciji likovne kolonije pomogli su Grad Pančevo i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.

(Pančevac/K-013)

EPILOG AKCIJE MUP U SUBOTICI Do sada pronađeno više od 200 migranata i veća količina oružja VIDEO

LETNJE KREATIVNE RADIONICE ZA DECU U KOVAČICI: Pastelna fantazija sa slikarkom Natašom Knjazovic

BORIĆE SE ZA NAŠU SRBIJU: Sefkerinac Sava Vojinov na Otvorenom prvenstvu Balkana u Turskoj

PRESEO IM OHRID: Učenici iz Pančeva sa ekskurzije kući doneli stenice! Dezinsekcija vrlo skupa i zahtevna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.