HAOS NA ULAZU U ZGRADU SKUPŠTINE U NS „Ekolozi“ protestovali protiv izgradnje Novog Sada na vodi! Pokušali na silu da uđu na sednicu VIDEO

11:24

01.08.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

NOVI SAD – Grupa navodnih eko-aktivista, koja se i ranije služila ekstremističkim metodama u ostvarenju svojih političkih ciljeva, jutros se okupila ispred Skupštine grada Novog Sada protestvujući protiv izgradnje “Novog Sada na vodi”.

Okupljeni su blokirali ulaz u Skupštinu grada, gde je trebalo da počne sednica na kojoj se odlučuje o tom projektu.

Tom prilikom tridesetak demonstranata su pokušali nasilno da uđu u zgradu Skupštine grada Novog Sada, gurajući radnike obezbeđenja na samim ulaznim vratima. Tom prilikom, pokušali su da jednom odborniku spreče ulazak u zgradu.

Podsetimo, ovo nije prvi put da na ovakav način ovi navodni ekolozi pokušavaju da realizuju svoje namere. Opstrusali su i donošenje GUP – a, plana za dobrobit svih Novosađana.

 

Prilikom javnih rasprava o Generalnom urbanističkom planu Novog Sada do 2030. godine, koji je usvojen pre godinu dana, takođe su pokušavali na sve načine da ga blokiraju. Sve to, Isko je GUP u potpunosti usmeren na povećanje kvaliteta života njegovih žitelja.

Iako je njegovo donošenje sve vreme pratilo opstruisanje od strane samozvanih eko -aktivista, sa druge strane, činjenice su nedvosmislene i očigledne: novim GUP-om predviđeno je za 180 hektara više javnih zelenih površina u odnosi na aktuelni planski dokument. Predviđeno je, takođe, da svi investitori moraju da imaju 60 odsto visokih stabala zasađenih na parcelama kada grade objekte.

S druge strane, ovi samozvani aktivisti tokom nekoliko sednica na kojima je GUP predstavljan, konstantno su izazivali incidente i pravili opstrukcije. Vređali su urbaniste, polivali ih vodom, pravili skandale i otvoreno pretili.

(Pančevac/Dnevnik)

 

PRESEO IM OHRID: Učenici iz Pančeva sa ekskurzije kući doneli stenice! Dezinsekcija vrlo skupa i zahtevna

 

MI PITAMO ZA JELKU S: Da li imam pravo na nužni deo jer je moj otac u testamentu naveo da mi je poklonio auto u toku života i da je time namireno nasleđe?

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.