EVO KAKO DA PRIPREMITE SVOJ DOM PRED ODLAZAK NA ODMOR: 11 saveta za mirnu glavu tokom boravka na letovanju

13:23

28.07.2023

Podeli vest:

Pixabay

Sezona godišnjih odmora uveliko je u toku. Ipak, pre odlaska na odmor važno je osigurati da je vaš dom spreman na vaše odsustvo kako biste izbegli neprijatna iznenađenja i moguće probleme. 

Mi vam donosimo 11 saveta koji će vam pomoći da ostavite svoj dom sigurnim i spremnim za vaše odsustvo. Nakon što primenite ove savete, možete mirno otići na odmor i uživati znajući da je vaša kuća dobro pripremljena.

PROVERITE VRATA I PROZORE

Obezbedite sve brave na vratima i prozorima i proverite da li su funkcionalne i sigurne. Ako imate sigurnosni sistem, proverite da li je aktivan.

ISKLJUČITE ELEKTRIČNE UREĐAJE

Ovo uključuje televizore, računare, štednjake, pećnice, itd. Ostavite uključene samo one uređaje koji treba da budu aktivni kao što su hladnjak, zamrzivač ili sigurnosna rasveta.

PROVERITE VODOVOD

Zatvorite glavni ventil vode kako biste sprečili moguće curenje i poplave. Ako očekujete niske temperature, ispraznite cevi od vode kako biste sprečili zamrzavanje.

OSLOBODITE FRIŽIDER

Bacite sve lako kvarljive namirnice kojima će rok trajanja isteći u vreme vašeg odmora, ili ih poklonite prijateljima ili rodbini.

UKLONITE SMEĆE

Bacite smeće pre odlaska na odmor kako ne biste ostavili neprijatan miris i privukli insekte ili glodare.

SREDITE DVORIŠTE

Pokosite travnjak, obrežite grmlje i uklonite otpalo lišće kako bi vaša kuća delovala naseljeno i manje primamljivo potencijalnim provalnicima.

POSTAVITE AUTOMATSKO ZALIVANJE BILJAKA

Ako nemate nekoga ko može zalivati vaše biljke, razmislite o postavljanju sistema automatskog zalivanja kako biste bili sigurni da će biljke preživeti vaše odsustvo.

ISKLJUČITE VODOINSTALACIJE

Isključite mašinu za pranje veša, sušilicu, mašinu za pranje suđa i druge uređaje kako biste izbegli slučajne poplave u slučaju curenja.

POSTAVITE AUTOMATSKO OSVETLJENJE

Razmislite o postavljanju tajmera za osvetljenje kako bi se povremeno palio i gasio tokom vašeg odsustva, dajući utisak da je kuća naseljena.

OBAVESTITE POUZDANU OSOBU

Javite vašoj osobi od poverenja da ste odustni i ostavite im kontakt informacije ili rezervni ključ kako biste ih mogli zvati u slučaju hitnosti.

ISKLJUČITE GLAVNI IZVOR STRUJE

S obzirom na česte oluje, razmislite o isključivanju glavnog izvora struje kako biste izbegli štetu od mogućih nestanka struje ili udara groma.

(Pančevac)

LUTKA SA LIKOM LEPE BRENE U MUZEJU JUGOSLAVIJE Zahtevi publike ispoštovani, barbika naše muzičke zvezde izložena do nedelje

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.