EVO KAKO DA LAKO I BRZO ODLEDITE ZAMRZIVAČ U samo 5 koraka rešite problem nagomilanog leda i vratite efikasnost svom uređaju

20:29

27.07.2023

Podeli vest:

Pixabay

Pravilno odmrzavanje zamrzivača je ključno za održavanje njegove efikasnosti i bezbednosti hrane koja se u njemu čuva.

Važno je da redovno odmrzavate zamrzivač, jer debeli sloj leda može smanjiti efikasnost i koristiti više energije za hlađenje. Odmrzavanje se preporučuje najmanje jednom godišnje ili po potrebi, kada se u zamrzivaču nakupi previše leda.

Pratite ove korake da biste pravilno odmrzli zamrzivač.

ISKLJUČITE UREĐAJ I ISPRAZNITE ZAMRZIVAČ

Prvo isključite zamrzivač tako što ćete izvući utikač iz utičnice. Ako zamrzivač ima posebno dugme za isključivanje, koristite ga. Uklonite svu hranu iz zamrzivača. Ako su neki predmeti još uvek zamrznuti, umotajte ih u peškir ili nešto slično da se ohlade dok odmrzavate ostatak.

ODMRZAVANJE NA SOBNOJ TEMPERATURI I APSORPCIJA VODE

Ostavite vrata zamrzivača otvorena i ostavite da se odmrznu na sobnoj temperaturi. Ovo će trajati nekoliko sati ili više u zavisnosti od količine leda u zamrzivaču. Kada led počne da se topi, stavite peškire ili posude ispod zamrzivača da uhvate vodu koja će se osloboditi tokom procesa odmrzavanja. Ovo će sprečiti curenje vode oko vašeg prostora.

UBRZAVANJE PROCESA I ČIŠĆENJE UNUTRAŠNJOSTI

Ako ste u žurbi ili želite da ubrzate proces odmrzavanja, možete da stavite posudu sa toplom vodom u zamrzivač kako biste stvorili toplotu i ubrzali topljenje leda. Međutim, pazite da ne koristite oštre predmete ili grejače za uklanjanje leda, jer oni mogu oštetiti unutrašnjost zamrzivača. Nakon što se sav led otopi i voda iscuri, očistite unutrašnjost zamrzivača blagim deterdžentom ili rastvorom sode bikarbone. Pažljivo obrišite i osušite unutrašnje površine kako biste sprečili stvaranje buđi ili mirisa.

PONOVO GA UKLJUČITE I VRATITE HRANU

Nakon što se zamrzivač potpuno odmrzne i očisti, ponovo ga uključite u utičnicu. Sačekajte da se zamrzivač ponovo ohladi na željenu temperaturu pre nego što vratite hranu. Ako neki predmeti počnu da se zagrevaju tokom procesa odmrzavanja, bacite ih jer ne bi trebalo ponovo da se zamrzavaju.

(Pančevac)

DAR PRIRODE: Kupine ublažavaju simptome dijabetesa, bore se protiv anemije i uspešno eliminišu višak kilograma

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.