HLADOVINA GLAVU ČUVA Evo kako da odaberete pravi suncobran za svoj dom i zaštitite se od štetnih sunčevih zraka

18:58

26.07.2023

Podeli vest:

Pixabay
U jeku leta zaštita od sunca jedna je od glavnih tema za razgovor. Pored kozmetike, garderobe i aksesoara koji nam štite telo od negativnih uticaja sunčevih zraka, često je potrebno zaštiti se i u ličnom prostoru u kojem boravimo tokom najtoplijih dana u godini.
Odabir pravog suncobrana je veoma važan jer je njegova glavna fiunkcija zaštita od sunca i uživanje na otvorenom, bez opasnosti od nastanka crvenila na koži. Donosimo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći da odaberete suncobran po svojoj meri.
Veličina je bitna
Razmislite o veličini suncobrana koja vam je potrebna. Ako želite suncobran za ličnu upotrebu na plaži, manji suncobran će biti dovoljan. Međutim, za korišćenje u dvorištu ili na terasi, ipak će vam biti potreban veći suncobran kako bi „pokrio“ više prostora.
Vrstu prilagodite okruženju
Postoje različite vrste suncobrana, poput klasičnih suncobrana s postoljem, zidnih suncobrana, zglobnih suncobrana, itd. Razmislite o tome koja vrsta najbolje odgovara vašim potrebama i raspoloživom prostoru.
Obratite pažnju na materijal platna
Kvalitetno platno je ključno za dugotrajnost suncobrana. Potražite onaj suncobran koji ima platno otporno na vremenske uslove i UV zrake kako biste izbegli opekotine od sunca i sprečili da boja platna izbledi.
Mehanizam otvaranja/zatvaranja
Proverite kako se suncobran otvara i zatvara. Neki imaju ručice za lako podizanje, dok drugi imaju mehanizme s kvačicama ili prekidačima.
Čvrsto postolje ključno za stabilnost
Ako odaberete klasični suncobran koji se postavlja na postolje, proverite da li je postolje stabilno i teško kako bi suncobran bio siguran čak i po vetrovitom vremenu.
Nagib za stalnu hladovinu
Ako je moguće, odaberite suncobran s mogućnošću nagiba. Ovo će vam omogućiti da prilagodite ugao senke prema različitim delovima dana.
Dizajn prilagodite stilu svog prostora
Suncobrani dolaze u raznim bojama i stilovima. Razmislite o dizajnu koji se slaže s vašom okolinom ili željama.
Praktičnost i transport
Ako planirate da često pomerate suncobran ili ga koristite na različitim mestima, proverite da li je lagan i jednostavan za prenošenje.
Kvalitet diktira cenu
Uzmite u obzir svoje finansije, ali zapamtite da je ulaganje u kvalitetan suncobran često dugoročno isplativo.
Čitajte recenzije i preporuke
Pre nego što donesete odluku o kupovini određenog modela suncobrana, pročitajte recenzije drugih kupaca i potražite preporuke od prijatelja i familije.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.