MUP IZDAO CRVENO UPOZORENJE! SUPEROLUJA STIGLA U SRBIJU! Evo ko je NAJVIŠE UGROŽEN

19:35

19.07.2023

Podeli vest:

Pixabay

Superoluja je oko 19 časova sa zapada stigla u Srbiju i prvo prešla preko Bačke Palanke, da bi nastavila prema Sremskoj Mitrovici; a očekuje se da u narednim satima zahvati Novi Sad i Beograd
Kako se navodi na sajtu RHMZ, i očekivalo se da će oluja u Srbiju stići oko 19 časova.

Meteorolozi kažu da će najpre pogoditi zapadne delove Vojvodine, Mačvu, kao i donje Podrinje.

Oluja, koja je teško pogodila Sloveniju i Hrvatsku, odnevši tri života, brzo se izmešta ka Osječkoj regiji. Prema podacima lightningmaps.org koja beleži grmljavinu i munje u realnom vremenu, oluja je trenutno iznad Vinkovaca.

Printscreen

Do granice sa Srbijom nailazak grmljavinskog sistema očekuje se oko 19 časova, a najpre će zahvatiti zapadne delove Vojvodine, Mačvu i donje Podrinje, piše na sajtu RHMZ.

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije izdao je hitno meteorološko upozorenje, zbog jakog grmljavinskog nevremena koje se iz Osječke regije premešta dolinom Save ka Srbiji.

„Najviši, crveni stepen upozorenja izdaje se najpre za Srem, Mačvu i donje Podrinje, gde se nailazak nepogode očekuje do 19 časova, odakle će se preko juga Vojvodine, zapadne Srbije, Šumadije i Beograda brzo premeštati dalje na istok. Na ovom području mogu se očekivati kratkotrajno veoma intenzivni pljuskovi, krupan grad, jaka grmljavina, ali i olujni i orkanski udari vetra koji mogu pričiniti značajnu materijalnu štetu, ugrožavajući takođe bezbednost ljudi i životinja“, navedeno je u saopštenju MUP-a Srbije.

Na sajtu lightningmaps.org možete pratiti kako nam se oluja približava.

 

(Pančevac/Dnevnik.rs)

APOKALIPSA U ZAGREBU! Superćelijska oluja odnela dva života, ulice pune povređenih SNAŽAN VETAR NOSIO KROVOVE I SRUŠIO DIZALICU VIDEO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.