TEROR NAD SRBIMA NA KOSMETU SE NASTAVLJA: Zapaljena kuća porodice Jozić u selu kod Istoka

16:32

10.07.2023

Podeli vest:

Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je prethodne noći zapaljena kuća povratničke porodice Jozić u selu Verić, kod Istoka gde su ovakvi napadi česta pojava, što potvrđuje, kako se navodi, nesposobnost, ali pre svega izostanak želje i dobre volje Prištine da ovakva događanja onemogući i stvori uslove za suživot na Kosovu i Metohiji.

– Srbi na Kosovu i Metohiji suočavaju se sa očigledno organizovanim nastojanjima ekstremista da se povratak raseljenih što je moguće više oteža ili spreči, a takva praksa je najprisutnija u Metohiji, gde je srpski narod bio prinuđen na najmasovnije iseljavanje – navodi se u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da je i međunarodna zajednica, kao odgovorna strana na Kosovu i Metohiji, dužna da konačno uloži ozbiljnije napore kako bi se obuzdala brutalna kampanja sprečavanja raseljenih da se vrate na svoja ognjišta.

– Ćutanje i odsustvo odlučne reakcije znači mirenje sa posledicama tragičnog etničkog čišćenja i podršku šovinističkim političkim konceptima kojima ne sme biti mesta u savremenom vremenu i na tlu savremene Evrope – ukazuje Kancelarija u saopštenju.

KAO I UVEK OTVOREN I OZBILJAN RAZGOVOR Vučić: Makronu sam predočio posledice opasnog razvoja situacije na KiM!

NOVI INCIDENT U ZVEČANU: Kurtijeva policija u Grabovcu zaustavila srpsko sanitetsko vozilo

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.