NE BI ME ČUDILO DA ĐOKOVIĆ OSVOJI 10 VIMBLDONA Vilander veruje u Novaka, ali ne misli da OVAJ rekord može da prestigne!

14:29

04.07.2023

Podeli vest:

printscreen/ig

Legendarni švedski teniser Mats Vilander izjavio je danas da bi Srbin Novak Đoković mogao do kraja igračke karijere da osvoji 10 titula na Vimbldonu, prenosi Jurosport.

Đoković je do sada osvojio 23 grend slem trofeja, a od toga sedam titula na Vimbldonu. Srpski teniser ove godine ima priliku da izjednači rekord Švajcarca Rodžera Federera, koji je osam puta trijumfovao na Otvorenom prvenstvu Engleske.

Vilander smatra da će Đoković u narednih četiri do pet godina igrati vrhunski tenis tokom kojih će biti među favoritima na najvećim turnirima.

„Ne bi me čudilo da Đoković osvoji devet ili deset Vimbldona. Ako se desi da ne dostigne Federerov rekord ove, biće naredne godine. A ako ne naredne, onda… Mislim da Novak u nogama ima još četiri ili pet godina tokom kojih će biti među favoritima Vimbldona”, rekao je Vilander, koji je trenutno stručni komentator na Jurosportu, prenosi Tanjug.

Đoković je u karijeri ukupno osvojio 94 titula, dok je nekadašnji američki teniser Džimi Konors prvi na listi sa 109.

oković je za petama svim rekordima, ali ne mislim da će dostigne rekord Konorsa po broju osvojenih titula. Mislim da će Novaku biti teško da obori ovaj rekord”, istakao je Vilander.

Đoković će sutra u drugom kolu Vimbldona igrati protiv Australijanca Džordana Tompsona.

 

(Pančevac/Politika)

UŽIVO VIMBLDON Đoković-Kaćin: Novak razbio Argentinca i prošao u drugo kolo

VIMBLDON ODLUČIO, ALKARAZ PRVI, ĐOKOVIĆ DRUGI Novak postavljen za 2. nosioca na londonskom Gren slemu! Španac ga prestigao u zadnji čas! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.