VESIĆ: Formiran operativni tim za svakodnevno praćenje situacije na aerodromu

15:11

03.07.2023

Podeli vest:

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je formiran operativni tim koji će svakodnevno razmatrati situaciju na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ kako bi se utvrdilo šta može da se uradi da se ona poboljša i da putnici dobiju uslugu koju su platili.

Vesić je rekao da je predstavnike Vansija obavestio da će Direktorat za civilno vazduhoplovstvo u narednim danima u skladu sa koncesionim ugovorom raspisati tender za najmanje dva nova zemaljska operatera.

„Verujemo da dolaskom novih operatera možemo da omogućimo da bude veća konkurencija i da se bolje obavljaju ove usluge“, rekao je Vesić i dodao da i na drugim srpskim aerodromima postoji mnogo različitih zemaljskih operatera, te da aerodrom „Nikola Tesla“ neće biti ništa drugačiji od drugih.

Vesić je, nakon sastanka sa predstavnicima “Vansija” na beogradskom aerodromu, rekao da je došao tu jer je želeo lično da se uveri kakvo je stanje, pre svega na sortirnici odnosno delu za sortiranje prtljaga, gde je bilo najviše problema.

Naveo je da dnevno oko 15.000 komada prtljaga pređe preko aerodroma “Nikola Tesla” i podsetio da je od koncesionog partnera, kompanije “Vansi”, tražio da obezbede više zaposlenih kako bi ova usluga bila bolje izvršavana.

“ Naš cilj je da za razliku od drugih evropskih aerodroma, gde takođe postoje problemi, na aerodromu „Nikola Tesla“ stvari idu u skladu sa procedurom, da ljudi brzo završavaju poslove koje treba da završe u skladu sa propisima i da dobiju uslugu od aerodroma koju su platili plaćajući kartu“,  rekao je Vesić.

(Pančevac/Novosti)

 

MARKOVIĆ: Dačića i mene nisu zvali za učešće u Narodnom pokretu, ali mi smo spremni

ZAVRŠETAK RADOVA 5. NOVEMBRA Počeli radovi na Pančevačkom mostu i izvode se od 20 do 5 časova! Saobraćaj u izmenjenom režimu

KAKO DO NEKRETNINE U VOJVODINI S MALO PARA 5 kvadrata u Novom Sadu košta kao seoska kuća u Banatu

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.