PANONONIJA BRILJIRALA U SMEDEREVSKOJ PALANCI Naši atletičari osvojili čak 5 medalja! PRIJAVITE SE NA DEČJI MARATON U PANČEVU

12:23

02.07.2023

Podeli vest:

AK Panonija

Na tradicionalnom letnjem klupskom atletskom mitingu „Jasenica 2023“ održanom 29. juna u Smederevskoj Palanci pančevački atletski klub „Panonija“ osvojio je pet medalja.

Učešće je uzelo 27 klubova iz Srbije i 3 kluba iz Rumunije, tako da je miting dobio međunarodni karakter.

Atletski klub „Panonija“ je nastupio sa 11 atletičara, a osvojeno je 5 medalja.

U trci devojčica 2012/13 godišta na 200 m Anđela Stefanović je osvojila srebrnu medalju a ostaje žal što nije trčala u istoj grupi sa devojčicom iz Atletiksa koja je za 2 stotinke prednosti odnela zlato.

A. Dragojević

Nina Štrkalj je i ovoga puta trčala sa godinu dana starijim konkurentkinjama i osvojila dve medalje u pojedinačnoj konkurenciji. U trci na 60 m Nina je u foto-finišu za delić stotinke ostala bez zlata ali je i srebro veliki rezultat. Nakon toga Nina u trci na 200 m nije imala premca pa je ubedljivom pobedom osvojila zlatnu medalju.

Atletičarke „Panonije“ u kategoriji mlađih pionirki su osvojile bronzanu medalju u štafeti 4x60m pa su se bronzom okitile i Staša Marković, Mija Milakov, Nina Štrkalj i Valentina Mirkov.

A. Dragojević

Najveće iznenađenje su doneli atletičari Panonije u MIX štafeti na 4×60 m u kojoj su Ivan Stošić, Ilija Kolar, Danka Nedeljković i Olga Gošić srebrnom medaljom postali vicešampioni mitinga u kategoriji atletskih školica „B“.

Pored njih, nove lične rekorde u disciplinama 60, 200 i 600 m, kao i u skoku u dalj, su postigli i Tijana Manić, Srđan Nikolić i Anastasija Stošić.

AK „Panonija“ poziva svu decu da se prijavom na maratoncipancevo@gmail.com prijave na DEČJI MARATON koji će se po prvi put održati u Pančevu u Narodnoj bašti 29.07.2023. godine u sklopu XI Pančevačkog maratona u kome će svi prijavljeni dobiti učesničku medalju, Aqua Viva Junior, pecivo i okrepu, a troje najboljih pehare i poklon pakete sponzora.

Kotizacija se plaća na licu mesta 500 din.

Prijave za Pančevački maraton su u toku i vrše se preko sajta.

(Pančevac/A. Dragojević)

JOŠ JEDNA MEDALJA SA EVROPSKIH IGARA U POLJSKOJ: Srpska bokserka Natalija Šadrina osvojila srebro

PANČEVAČKO KULTURNO LETO OD 3. JULA U SRCU GRADA: Zvezda manifestacije afrički muzičar Femi Kuti, za najmlađe organizovane mnogobrojne radionice

ČUVARI MAKEDONSKE TRADICIJE: Održana manifestacija „Zelnik fest“ u Kačarevu FOTO

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.