PAPRENE CENE PRVIH DOMAĆIH MALINA Prodaju se u malim kutijicama od 200 grama kao da su kavijar! Kilogram crvenog zlata košta i do 700 dinara!

18:28

29.06.2023

Podeli vest:

RINA

I dok je otkupna cena crvenog zlata ove godine dosta niža nego prethodne ali je još uvek i pod velikim znakom pitanja, maline na pijačnim tezgama papreno koštaju. Prve domaće stigle su u prodaju, ali nimalo nisu jeftine.

– Kilogram malina sada košta 600 dinara, zavisno od kvaliteta mogu se ići i do 700. Potražnje kupaca ima, jer znamo svi koliko su maline zdrave, ali retko se dešava da neko kupi kilogram, mahom se uzima po nekih 200 grama koje se posebno pakuju u kutijice i prodaju za oko 150 dinara, kaže za RINU prodavac voća na čačanskoj pijaci.

Berba malina u većini malinogroja već je počela, a uprkos lošim vremenskim uslovima koji su desetkovali rod potražnja za beračima je ogromna.

– Dnevnica se kreće oko 4.000 dinara plus smeštaj i hrana, mada pojedini plaćaju i više pa dnevnica ide i do 6.000 dinara u pojedinim malinogorjima. Dobre radnike je teško naći, iz godine u godinu sve je teže pronaći one koji žele da se bave ovim poslom i ostvare doduše jednokratnu, ali dobru zaradu, kaže malinar Ivan Tomić.

Imajući u vidu da je ovo početak sezone i da su se domaće maline tek našle na tezgama, prodavci kažu da će cena ovog voća ići na dole, a samim tim „i na bolje“ kad je u pitanju budžet građana.

(Pančevac/RINA)

PRE NEGO ŠTO KUPITE MED, PROVERITE DA LI JE PRIRODAN Evo kako lako da utvrdite da li je reč o proizvodu koji je napravljen od šećera!

EVO ZAŠTO JE BITNO DA NOSITE KOCKU SUPE SA SOBOM TOKOM PAKLENIH VRUĆINA Dr Jevtić: Kada je reč o oblačenju, glava treba da bude pokrivena, a odeća pamučna i što svetlija!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.