VIŠE OD 250 ZVANICA PROSLAVILO VIDOVDAN U MESNOJ ZAJEDNICI CENTAR Ovogodišnji domaćin bio je direktor JKP Zelenilo Danilo Bjelica

15:04

29.06.2023

Podeli vest:

MZ Centar

U prostorijama Mesne zajednice Centar u Pančevu, svečano je upriličena proslava slave Vidovdan. Svečanosti su pored meštana prisustvovali i brojni gosti, tako da je ove godine na proslavi bilo više od 250 zvanica. Direktor JKP “Zelenilo” Danilo Bjelica bio je ove godine, domaćin slave dok je za sledeću godinu kao domaćin izabran Predrag Stojadinov, direktor JKP „Mladost“ u Pančevu.

Na početku se prisutnima obratio Miroslav Kanjevac, predsednik Mesne zajednice Centar.

Domaćin se zahvalio svima što su u tolikom broju došli da zajedno sa njim proslave ovaj veliki praznik i prisustvuju sečenju slavskog kolača u prostorijama Mesne zajednice Centar .

„Vidovdan je jedan od najznačajnijih srpskih praznika. To se vidi kroz državne odluke, kao i kroz duhovne odluke i kanone koji su odavno Vidovdan proglasili i ustoličili kao vrhunac stradanja srpskog naroda. Vi znate da je na današnji dan 1389. godine bila Kosovska bitka. Naš presvetli velikomučenik car Lazar je stao na branik otadžbine, gde i mi svi danas stojimo i gde svi želimo dobro ovoj državi i ovom narodu i gde ćemo se svi zajedno, njegovim stopama, truditi da ne učinimo ništa loše da ovoj državi, svim našim prijateljima, komšijama, drugovima pomognemo u svakom pogledu gde god to možemo i da uvek stanemo jedan uz drugog, kao što je car Lazar stao na Kosovu polju uz svoje ljude, prijatelje, vojnike stao na Kosovom polju, da tako i mi stanemo uz svoje komšije i prijatelje, ne gledajući ko je, gde je, i šta je, samo je bitno da je na pravom putu i da prati misao i ideju vodilju našeg cara Lazara. Želim vam od srca da slavu obeležimo u čast naših predaka, ali i da je proslavimo u zajedništvu kao što smo to uvek činili“, rekao je u svom obraćanju domaćin slave Danilo Bjelica.

(Pančevac)

VELIČANSTVEN, ALI TUŽAN VIDOVDAN OBELEŽEN U CRKVI LAZARICA: Episkop žički Justin poslao snažnu poruku Srbima

DANAS JE VIDOVDAN, JEDAN OD NAJVEĆIH SRPSKIH PRAZNIKA Veruje se da je sve što vidite na današnji dan veoma važno! Ovo su najbitniji običaji!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.