GROMOGLASAN APLAUZ ZA PREDSTAVU GOSPOĐICE IZ AVINJONA Kaliopi: Ovo je bio veliki izazov, posebna čast i zadovoljstvo da bude izvedena u Beogradu FOTO i VIDEO

22:35

28.06.2023

Podeli vest:

Pančevac

Predstava „Gospođice iz Avinjona“ Nacionalne opere i baleta Republike Makedonije, u koreografiji i režiji Olge Pango, izvedena je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, a publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

– Mnogo puta sam gostovala u Narodnom pozorištu u Beogradu, i kao balerina, i kao direktor Baleta iz Skoplja. Međutim, ovaj nastup pred beogradskom publikom je za nas nešto posebno. Ovo je nešto najbolje od Makedonskog baleta i nadam se da ćemo ostaviti dobar utisak na beogradsku publiku, kaže Pango.

Pančevac

Muziku za predstavu „Gospođice iz Avinjona“ uradila je poznata makedonska pevačica Kaliopi Bukle, a libreto i dramaturgiju potpisuje Sašo Dimoski, koji demistifikuje čuvenu istoimenu sliku Pabla Pikasa.

– Veliki je izazov bio raditi muziku za ovako veliko scensko delo. Ovo je drugi put da sarađujem sa Olgom Pango, koja je fenomenalan koreograf i neiscrpan izvor inspiracije. Svi zajedno napravili smo jedan celovit makedonski proizvod, jedno delo koje su radili makedonski autori, što je prvi put nakon mnogo godina. Značajno je i to što ova predstava nastavlja da putuje, a večeras je posebna čast i zadovoljstvo da bude izvedena u Beogradu, izjavila je Kaliopi.

Pančevac

Zahvaljujući inicijativi Otvoreni Balkan kulturna saradnja između Srbije i Makedonije je mnogo bolja, kaže Ana Pavlović, umetnički direktor Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

– Posle dve decenije gostovali smo u Skoplju i divno smo dočekani. Veoma je značajno osvežiti regionalnu saradnju, čiji sam zagovornik i to je jedan od mojih većih strateških planova. Na radost svih, zatvaramo sezonu predstavom „Gospođice iz Avinjona“ moje drage koleginice, umetničke direktorke Olge Pango, istakla je Ana Pavlović.

Pančevac

U predstavi igraju Aleksandra Mijalkova, Mimi Pop-Aleksova Atanasovska, Ivana Kocevska, Saša Evtimova, Hristina Nakevska, Miroslav Mitrašinović, Balaš Locej, Agim Baftii i Endru Kuk.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.