PREDSEDNIK DOBIO POZIV KRALJA SALMANA DA POSETI SAUDIJSKU ARABIJU Vučić: Saradnja naših zemalja ima veliki potencijal, pogotovo u oblastima poljoprivrede, energetike i turizma

12:03

27.06.2023

Podeli vest:

printscreen/ig

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Osamu Dahil Al-Ahmadija i objavio da je sa zadovoljstvom dobio poziv kralja Salmana bin Abdulaziza al Sauda da poseti Saudijsku Arabiju

Aleksandar Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav naveo je da je važna i velika stvar za Srbiju, to što je primio poziv kralja Salmana bin Abdulaziza al Sauda da poseti Kraljevinu Saudijsku Arabiju.

– Uveren sam da će intenziviranje političkog dijaloga i ekonomske saradnje između Srbije i Saudijske Arabije pružiti snažan doprinos i poseban podstrek sveukupnom razvoju naših odnosa, pogotovo zato što u ovoj godini obeležavamo desetu godišnjicu od uspostavljanja diplomatskih odnosa, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije naveo je da je informisao ambasadora Al-Ahmadija o razvoju događaja na KiM, kao i o celokupnoj situaciji u regionu istakao da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje mira i stabilnosti i dalji razvoj regionalne saradnje preko inicijativa poput „Otvorenog Balkana“.

– Saglasili smo se da je jačanje odnosa među državama regiona pravi put za opšti napredak i stabilnost, kao i da saradnja naše dve zemlje ima veliki potencijal, pogotovo u oblastima poljoprivrede, energetike, turizma i IKT, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je na Instagramu napisao da je iskoristio ovu priliku da ponovi poziv kralju Salmanu da poseti Srbiju.

– Siguran da će njegov dolazak doprineti boljem razumevanju prilika i većem stepenu podrške našoj zemlji na međunarodnoj sceni, zaključio je Vučić.

 

(Pančevac)

VUČIĆ DANAS U VALJEVU: Prisustvuje otvaranju fabrike nemačke kompanije Hansgrohe

VUČIĆ: Do 20. juna investicije u Srbiji iznose milijardu i 919 miliona, to je ono što nas drži! Kurti neće stati, on čezne za ratom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.