NOVI TREND U FITNESU: Zidni pilates zapalio Tik Tok! Tajni recept za zategnuto telo nalazi se u svakoj kući

17:14

22.06.2023

Podeli vest:

Unsplash/Dane Wetton

Pilates je sve popularniji oblik vežbanja koji se fokusira na jačanje mišića i poboljšanje ravnoteže, fleksibilnosti i koncentracije. Kako je potražnja za različitim oblicima vežbanja sve veća, pilates svakodnevno doživljava razne promene. Jedan od trenutno najpopularnijih oblika pilatesa je zidni pilates koji nam stiže sa društvene mreže Tik Tok, a za koji žene kažu da pravi čuda od tela.

Unsplash

Zidni pilates kombinuje klasične principe pilatesa sa upotrebom zida kao oslonca i otpora, pružajući potpuno novu dimenziju ovoj već popularnoj vežbi. Prednost ovih vežbi je što se mogu raditi kod kuće i što svaki trening može biti drugačiji. Korisnici Tik Toka koji su „lansirali“ ovaj trend smatraju da je zidni pilates odličan izbor za početnike, ali i za osobe koje imaju problema sa ravnotežom i koncentracijom.

Unsplash/Junseong Lee

PREDNOSTI ZIDNOG PILATESA

Poboljšana stabilnost i ravnoteža

Korišćenje zida kao podrške omogućava ljudima da rade na poboljšanju stabilnosti i ravnoteže tela. Zid pruža dodatnu podršku i pomaže u održavanju pravilnog položaja tela, što je neophodno za izgradnju stabilnih mišića i smanjenje rizika od povreda.

Jačanje mišića

Zidni pilates aktivira različite mišićne grupe tela. Kombinacija zidnih vežbi koristi otpor zida za jačanje mišića trupa, ruku, nogu i leđa. Redovno vežbanje zidnog pilatesa može rezultirati jačim mišićima, povećanim tonusom i boljim držanjem.

Poboljšana fleksibilnost

Istezanje je važan deo pilatesa, a zidni pilates pruža dodatne mogućnosti za istezanje i povećanje fleksibilnosti. Zid se koristi kao oslonac i omogućava produbljivanje istezanja na bezbedan način, smanjuje pritisak na zglobove i pomaže da se poveća opseg pokreta.

Mentalni fokus

Pilates je poznat po svom akcentu na povezivanju tela i uma, a zidni pilates nije izuzetak. Koncentracija potrebna za održavanje pravilnog držanja uz pomoć zida pomaže u fokusiranju i smanjenju stresa. Ova vrsta vežbi takođe može poboljšati svest o telu i pomoći u razvoju bolje koordinacije i kontrole pokreta.

GDE PRONAĆI NAJBOLJE VEŽBE

Oni koji odluče da se oprobaju u zidnom pilatesu vežbe mogu pronaći na društvenoj mreži „Tik Tok“ pod heštegom #wallpilates, ili na nekom od mnogobrojnih Jutjub kanala posvećenih ovoj vrsti oblikovanja tela.

 

(Pančevac/Ana Vugrinec)

 

VUČIĆ SE SASTAO SA LAJČAKOM I BORELJOM: Važni razgovori za Srbiju o KiM

ELEKTRODISTRIBUCIJA PANČEVO: U petak, 23. juna, bez struje će biti potrošači u Pančevu, Omoljici i Vršcu

HOTEL TAMIŠ: Svečano otvaranje izložbe slika i skulptura Miroljuba Kršanina 23. juna

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.