PETKOVIĆ PORUČIO KURTIJU: Srbi hoće slobodu za uhapšene, mir i ZSO, ne priče za malu decu

19:38

21.06.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je danas, reagujući na video koji je premijer Kosova Aljbin Kurti objavio na Fejsbuku, da Srbi sa Kosova očekuju od Prištine da se odmah oslobode uhapšeni Srbi sa severa Kosova, kao i da se iz srpskih opština povku pripadnici Kosovse policije i nametnuti gradonačelnici, a ne da im kosovski premijer „priča priče za malu decu“.

– Jedina poruka koju Srbi na Kosovu i Metohiji odmah očekuju od Prištine jeste oslobađanje na pravdi Boga otetih i mučenih sunarodnika iz Kurtijevih kazamata – poručio je Petković u saopštenju za medije.

Srbi od Kurtija, nastavlja Petković, očekuju i naredbu o povlačenju „specijalnih okupatorskih policijskih snaga sa severa pokrajine“ i momentalno odustajanje od politike pretnji, zastrašivanja i maltretiranja, koja se realizuje kroz izgladnjivanje, neosnovana hapšenja i fizičko nasilje nad Srbima.

Toj poruci Kurti bi, ističe Petković, trebalo da doda i da je odlučio da povuče svoje nelegitmne i nametnute funkcionere lokalne vlasti sa severa Kosova, koje srpski narod, kako kaže, osnovano prepoznaje kao prinudne upravnike i gaulajtere.

A nakon toga, zaključuje, svi bi pozdravili i kažnjavanje odgovornih za prebijanja i ranjavanja Srba i poruku da Priština odustaje od tvrdoglavog blokiranja formiranja Zajednice srpskih opština.

– To je ono što Srbi očekuju od osvedočenog srbomrsca i anarho-fašiste Aljbina Kurtija, a ne tik-tok klipove i priče za malu decu. To bi bili jedini prihvatljivi dokazi da je Kurti spreman da menja svoj odnos prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, a sve ostalo je samo igrokaz za međunarodnu zajednicu, iako je, verujem, svima jasno da predstava koju Kurti sam režira i u njoj igra glavnu ulogu nije ništa drugo do teatar apsurda. Dok nasilnik i siledžija Kurti jednom rukom maše maslinovom grančicom, u drugoj iza leđa drži pendrek ili pušku, i svakome Srbinu na Kosovu i Metohiji je jasno da je njegova najnovija video poruka vrhunac licemerja i cinizma, i da je zapravo, ne poruka mira, već još jedna uvreda i pretnja – rekao je Petković.

Ocenjuje da je „uvreda za zdrav razum“ to što Kurti pokušava da krivicu za situaciju na severu Kosova prebaci na predsednika Aleksandra Vučića, iako on (Kurti), kao zagovornik rata, ima razloga da mrzi i prezire politiku očuvanja mira i stabilnosti u regionu koju personifikuje, kako kaže, upravo predsednik Srbije.

– Srbi na Kosovu i Metohiji, kako bi naš narod rekao, nisu pali s duda, i kod njih ne prolaze Kurtijeve laži i neiskrena i uvredljiva podilaženja, jer belodano je svima jasno da je njegov cilj proterivanje srpskog naroda fizičkom silom i razbijanje osećaja lojalnosti prema Srbiji kod malog broja kolebljivaca na severu pokrajine. Vrhunac beščašća u Kurtijevoj najnovijoj propagandnoj poruci je pominjanje srpskih manastira na Kosovu i Metohiji, kao da su svi lobotomirani i ne sećaju se da je upravo Kurtijeva ideologija mržnje uništila više od 150 crkava i manastira na Kosovu i Metohiji, i da Manastiru Visoki Dečani Kurti i njegovi ekstremisti odbijaju da vrate otetu zemlju – poručuje Petković.

ALJBIN KURTI PERE SE PRED SRBIMA I SVETOM: Obratio se građanima srpske nacionalnosti preko Fejsbuka i to na SRPSKOM! Pogledajte SNIMAK VIDEO

(Pančevac/Kosovo online)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.