U SVAKOM UHAPŠENOM SRBINU KOSOVSKA POLICIJA UBILA BOGA: Petković izneo potresne podatke

17:02

20.06.2023

Podeli vest:

printscreen/RV Pink

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obratio se javnosti.

– Danas je srpski oficir za vezu Dejan pavićević posetio neosnovano uhapšene Srbe koji se nalaze u pritvornim centrima u Podujevu i Gnjilanu. On je u Gnjilanu posetio Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića koji su uhapšeni 29. maja. Ono što nam je Pavićević preneo kod svih uhapšenih Srba je to da je da su svi bili ozbinjno maltretirani i tučeni od strane kosovske policije, naročito prilikom hapšenja i odvođenja u pritvor. Neki od njih su pretrpeli ozbiljne povrede, naročito Milenković i Obrenović. I dalje su im vidljive povrede. Pavićević nam je preneo kada govorimo o Milenkoviću ima šavopve po glavi, modrice ispod očiju, da mu se vide tragovi nasilja i prebijanja. TUkli su ga dok je sedeo vezan na stolici, čak su lekari zatražili da ide na snimanje glave jer ga je pocijalac ROSU udarao više puta kundakom po glavi – rekao je Petković.

– Svi Srbi su Pavićeviću rekli da su tučeni i maltretirani od strane kosovske policije. Oni su svi sada dobro, ali mnogi sa trajnim ožiljcima, a da ne govorim o psihičkoj torturi.

Tretman kosovske policije prema uhapšenim Srbima je katstrofalan, opisao je Petković te rekao:

– U svakome su ubili boga, za razliku od kosovskih policajaca gde je naša policija postupiola u skladu sa propisima. Niko nije prebijan, tučen, a što je utvrdio i albanski oficir za vezu. Oni su u odličnim uslovima, svako ima svoju sobu, imaju šta da jedu, piju. Dobijaju voće, kolače torte. Takav je tretman prema ukapšenim prištinskim policajcima koji su naoružani do zuba ušli na teritoriju centralne Srbije.

Potpuna je laž sve ono što su rekli i Kurti i Gervala na konferenciji govoreći o kidnapovanju.

– Nikakvog kidnapovanja prištinskih policajaca nije bilo. Na teritoriji centralne Srbije uhvaćeni su u okolini sela Gnjilice, gde su došli naoružani.

Petković je podsetio na izjavu predsednika sindikata tzv. kosovske policije Imera Zećirija koji je priznao da su njegove kolege uhapšene u centralnoj Srbiji nisu maltretirane tokom pritvora, a rekao je i da je tokom protesta na severu Kosova i Metohije povređeno samo sedam „policajaca“, a da su svi zadobili lakše povrede.

(Pančevac/Novosti)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.