OGLASIO SE KOMANDANT KOBRI: Nismo bili angažovani na KiM, kada dobijemo naređenje, izvršićemo ga

18:08

18.06.2023

Podeli vest:

Ministarstvo odbrane

Potpukovnik Darko Đošić, komandant specijalnog odreda Vojske Srbije „Kobre“ je prokomentarisao neistine koje iznosi premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti.

– Povodom izjave Aljbina Kurtija da su „Kobre“ kidnapovale tri „policajca“, želim da vas obavestim o sledećem – Odred Vojske Srbije „Kobre“ nije bio angažovan u rejonu AP Kosovo i Metohija, a kada po naređenju Vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, budemo angažovani i kada dobijemo naređenje za upotrebu, mi ćemo ga u potpunosti izvršiti. Tada Kurti, Rosu i Fit jedinice neće imati ništa više da kažu – rekao je potpukovnik Đošić.

Podsećamo, i Ministarstvo odbrane Republike Srbije danas je demantovalo tvrdnje Aljbina Kurtija.

– Vojska Srbije obavlja svoje radne zadatke na administrativnoj liniji sa AP Kosovom i Metohijom, u skladu sa pozitivno-pravnim propisima Republike Srbije, naredbama vrhovnog komandanta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i shodno Vojno-tehničkom sporazumu iz Kumanova iz 1999. godine – istakli su iz ministarstva.

Iz vojnog resora su naveli da Vojska Srbije svoje akcije koordinira sa međunarodnim snagama koje se nalaze na teritoriji AP Kosovo i Metohija na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i u celosti ispunjava sve svoje, važećim propisima predviđene obaveze.

– Vojska Srbije nikada neće dozvoliti da je lica iz Prištine koja se u kontinuitetu služe lažima na patološkom nivou poput Aljbina Kurtija, dovode u kontekst u kom ona nije. Vojska Srbije će i ubuduće odlučno nastaviti da obavlja sve zadatke koje pred nju postavi vrhovni komandant predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i da ispunjava sve zakonom predviđene obaveze – zaključuje se u saopštenju.

VIDOVDAN JE VAŽAN DATUM U SRPSKOJ ISTORIJI Vučić: Srbi će na miran način preduzimati korake na putu za svoju slobodu

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.