KOŠARKAŠICE NASTAVLJAJU DA DOMINIRAJU U drugom meču Evrobasketa ubedljivo savladana Slovačka! Obezbedile prolaz u drugu fazu!

22:34

16.06.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: kosarkanadlanu

Košarkašice Srbije ostvarile su i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu. One su ubedljivo savladale Slovačku sa 90:52 i tako obezvedile prolaz u drugu fazu takmičenja.

Da bi se aktuelne šampionke Evrope našle direktno u četvrtfinalu potrebno je da u poslednjem kolu grupne faze trijumfuju protiv Mađarske.

Od starta utakmice postalo je jasno da se Slovakinje neće dobro provesti u „Stožicama“. Razlika je konstantno rasla, a posle prvog poluvremena iznosila je +16 – 47:31.

Srbija je potom odigrala izvrsno treći period u kojem je rivale svela na svega četiri poena. Iako su izabranice Marine Maljković imale veliku rezliku nijednog momenta nisu posustale uprkos tome što je utakmica bila rešena pratikčno na kraju trećeg kvartala.

Ono što takođe može da raduje selektorku naše reprezentacije je to da je svaka košarkašica koja je dobila priliku upsela da se upiše u strelce.

(Pančevac/Novosti)

KOŠARKAŠICE POBEDOM ZAPOČELE EVROPSKO PRVENSTVO Srbiju do trijumfa predvodila Ivon Anderson! Sledeći protivnik Slovačka!

ZAVRŠEN ŽREB ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Košarkašice dobile svoje protivnike, u Ljubljani će započeti odbranu titule prvaka Evrope!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.