VANREDNA KONFERENCIJA PETKOVIĆA Po Kurtijevom nalogu danas uhapšen istaknuti sportista! Sutra u Beograd dolazi komandant KFOR-a

15:17

13.06.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: sns_srbija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obraća se medijima na vanrednoj konferenciji u Vladi Republike Srbije.

– Po ličnom Kurtijevom nalogu danas je uhapšen Milun Milenković Lune. Luneta su uhapsili u podne u centru u frizerskom salnu koji je bio opkoljen sa osam oklopnih vozila – kazao je Petković.

– Oni su nišanili slučajne prolaznike, držali su ih na nišanu sa dugim cevima. To je Kurtijeva policija koja služi da bi maltretirala srpski narod. Do hapšenja dolazi dok su porosice Radoša i Dušana imale miran protest. Lune nije nikakv kriminalca, ono što Lune ima su brojne medalje koje ima kao istaknuti sportista – rekao je on.

– Umesto da ide u pravcu deeskalacije, on dovodi i dovlači nove snage. Beograd će dati sve od sebe da sačuva mira – dodaje Petković.

– Vučić je tokom dana više puta razgovarao sa Lajčakom, ali i brojnim međunarodnim zvaničnicima kako bi izvršili pritisak na Kurtija i urazumili ga – naveo je direktor Kancelarije za KiM.

– Važno je da sačuvamo mir. Međunarodna zajednica poziva na deeskalaciju, on ide ka eskalciji. Srbi pozivaju da se oslobode uhapšeni, on hapsi.

Petković je kazao da na Kurtijevov konferenciji za štampu nismo mogli videti nikakv predlog, plan deeskalacije, već mu je plan „da izazove sukobe na severu KiM. Direktor Kancelarije podsetio je i na Kurtijevu jutrošnju provokaciju da pošalje svog ministra u zgradu opštine Leposavić.

– Sutra u Beograd dolazi i komandant KFOR-a, sa kojim će razgovarati predsednik Vučić i general Mojsilović – kazao je Petković.

Podsetimo, pripadnici tzv. specijalne jedinice kosovske policije uhapsili su danas u Severnoj Mitrovici još jednog Srbina, nakon čega su se u tom gradu oglasile sirene.

Reč je o treneru kik-boks kluba iz Kosovske Mitrovice Milunu Lunu Milenkoviću.

Milenković je uhapšen u blizini Tehničke škole, dok je bio kod frizera.

U Kosovskoj Mitrovici oglasile su se sirene.

Na ulicama se u ovom trenutku okupilo nekoliko stotina građana, ali njihov broj raste.

 

(Pančevac/Novosti)

SIRENE U KOSOVSKOJ MITROVICI Uhapšen Srbin M. M! Akcija hapšenja izazvala reakciju severnog dela grada! U toku vanredna konferencija Petkovića!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.