SLOBODAN ILIĆ ZA PANČEVAC: Situacija sa afričkom kugom u Jabuci se smiruje! 4 dana nije zabeležen ni jedan slučaj zaražavanja! VIDEO

10:42

12.06.2023

Podeli vest:

Pančevac

Slobodan Ilić, predsednik MZ Jabuka izjavio je jutros za Pančevac da se situacija sa afričkom kugom, koja se nedavno pojavila u ovoj Mesnoj zajednici, smiruje, s obzirom na to da protekla četirii dana nije zabeležen ni jedan novi slučaj.

Podsetimo, Jabuka je prošle nedelje proglašena kao zaraženo područje od afričke kuge na osnovu Rešenja donetog od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprave za veterinu. Trenutno se prati situacija na terenu.

– Nažalost, na teritoriji Jabuke pojavila se afrička kuga svinja. Veterinarska stanica ovih dana vrši obilazak kuća i utvrđuje koja domaćinstva imaju svinje, jesu li zaražene ili nisu. Dakle, trenutno se prati situacija na teritoriji Jabuke, koja je žarište, ali su i ugrožena mesta u okolini od 10km. Dobra vest je što poslednjih dana nije zabeležen ni jedan novi slučaj zaražavanja – kaže za Pančevac Slobodan Ilić, predsednik MZ Jabuka.

VINAR DEJAN FILIPOVSKI OTKRIVA: Letnja sezona samo što nije počela, ali nam padavine predstavljaju veliki problem! VIDEO

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.