OTVOREN PRVI MEĐUNARODNI SKUP OLDTAJMERA U PANČEVU Veliki broj građana se okupio da pogleda modele istorijskih automobila! Upriličeno i takmičenje! FOTO i VIDEO

15:04

10.06.2023

Podeli vest:

Radovan Đerić

Prvi međunarodni skup oldtajmera u Pančevu u organizaciji Udruženja Mini klasik kluba Pančevo, Turističke organizacije Pančeva i Grada Pančeva održava se na Trgu Slobode.

Na skupu se našlo preko 60 vozila , raznih proizvođačaa i svi su stariji od 1990. godišta.

Milan Šupica

Takođe, deo manifestacije su i udruženja iz raznih krajeva Srbije i bivše Jugoslavije, kao i zemalja iz okruženja.

Milan Šupica

Skup je svečano otvorio gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, na kom su kasnije nastupili hor Vokal Kids Pančevo i KUD Abrašević.

Pančevac

– Prvi put danas u našem gradu imamo priliku da vidimo skup oldtajmera iz čitavog regiona, naše države i šire. Ovde imamo goste iz Hrvatske, Rumunije, Slovenije i hvala vam što ste došli da podržite ovu manifestaciju. Pančevo je u Srbiji poznato kao grad manifestacionog turizma, grad koji ima manifestacije koje traju decenijama, i ovo je još jedna, za koju se iskreno nadam i želim iz sveg srca da u budućnosti traje, pa da proslavimo neke jubileje od 10, 20 godina. Čestitam organizatorima na fantastičnoj organizaciji i zahvaljujem vam se na prilici da vidimo automobile koje imamo retko prilike da vidimo, a neke i nemamo prilike da vidimo na ulicama i to je zaista fantastično i hvala vam na svemu, izjavio je  gradonačelnik na skupu.

Pančevac

Sva vozila učestvuju i u takmičarskom programu, koji je podeljen u 6 kategorija: najstariji automobil, automobil koji je prešao najviše kilometara u dolasku na skup, najlepši automobil, najbrojniji klub na skupu, najgori automobil i nagrada publike.

Milan Šupica

O nagradama odlučuju članovi žirija, koje čine predstavnici svih udruženja koja su prisustvovala događaju, kao i glasovi publike.

Milan Šupica

Mini klasik klub postoji od 2019. godine sa idejom da okupi što više pasioniranih ljubitelja istorijskih automobila, među kojima se posebno izdvajaju automobili marke Mini Moris.

Milan Šupica

Udruženje broji preko 180 članova, vlasnika i simpatizerra ovih vozila.

Cilj ovog udruženja je , između ostalog, tradicija i očuvanje ovih automobila , učešće na skupovima širom zemlje i šire, sa posebnim akcentom na neizostavno druženje.

Milan Šupica

 

(Pančevac/Mirko Popović)

VAZDUHOPLOVNI DOGAĐAJ UTVA 2023 ODUŠEVIO PANČEVCE Na pančevačkom aerodromu sletanje SOVE i LASTE privulo pažnju sugrađana! FOTO i VIDEO

VINAR DEJAN FILIPOVSKI OTKRIVA: Letnja sezona samo što nije počela, ali nam padavine predstavljaju veliki problem! VIDEO

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.