DVE VELIKE MANIFESTACIJE OVOG LETA U JABUCI Blagoje Sokolovski: Očekujemo preko 2.000 posetilaca! VIDEO

18:24

09.06.2023

Podeli vest:

Pančevac

U Jabuci se ovog leta održavaju dve velike manifestacije koje će zasigurno okupiti veliki broj ljudi. Prva od njih je „Maznik Fest“, koji će se održati 17. juna, dok je drugi, možda i bitniji za sve meštane Jabuke, obeležavanje Ilindana 2. avgusta.

Blagoje Sokolovski, predsednik udruženja „Ilinden“ Jabuka, oglasio se povodom ova dva značajna događaja za Jabuku:

– Velika mi je čast što ćemo organizovati takmičenje koje će se zvati „Etno festival maznik fest“. Održaće se 17. juna sa početkom u 11 časova. Imaćemo 5, najviše 6 ekipa, i to će biti prvi put. Maznik je nešto novo za ovo područje ovde, mnogo je poznatija van granica naše države, učestvovaće i jedna ekipa iz Banja Luke, koje se zove kulturno društvo Vardar. Maznik je nešto slično bureku, radi se samo rukom, bez oklagija. Sve se radi samo ručno i lepo je posmatrati kako žene to prave. Radi se sirom, sa zeljem, sa mesom, isto kao i burek.

Nakon toga, po njegovim rečima, sledi mali odmor, pa spremanje još veće manifestacije u Jabuci:

– Nakon završetka „Maznik festa“, imaćemo mali odmor, pa nas u julu mesecu čeka organizacija Ilindana. To je velika manifestacija, ove godine je 18-ta po redu, i tada će u Jabuci biti baš mnogo ljudi. U planu imamo da organizujemo koncert, barem dve ili tri folklorne grupe, učestvovaće i naše društvo „Udruženje Jabuka“. Sigurno da će biti veselo, i Mesna Zajednica ima svoje planove, tako da će sve ukupno biti možda dva do tri sata programa.

(Pančevac)

PANTRANSPORT OBAVEŠTAVA GRAĐANE: Izmene trasa pojedinih linija tokom predstojećeg vikenda

PANČEVAC SLAVKO STANIŠIĆ ODBRANIO TITULU EVROPSKOG PRVAKA U SLOVENIJI Veteran Džudo kluba Dinamo osvojio zlatnu medalju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.