ĐOKOVIĆ IDE U FINALE ROLAN GAROSA! Nije hteo Karlos da preda meč, Novak ga rutinski priveo kraju u trećem i četvrtom setu! VIDEO

15:03

09.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/Twitter/Roland-Garros

Novak Đoković se plasirao u finale Rolan Garosa. Srbin je u neverovatnom meču savladao Karlosa Alkaraza 3:1 (3:6, 7:5, 6:1, 6:1), Srbin i Španac u prva dva seta iscrtavali su po šljaci Filip Šatrijea tenisku umetnost, dok je u trećem Španac zadobio neugodnu povredu noge. Nije hteo da predaje Karlitos, te je neverovatan meč uspeo da privede kraju.

Od samog početka meča gledali su navijači vrhunski tenis, te nema sumnje da je opravdao epitet „finala pre finala“. Visok tempo, jaki udarci i atraktivni poeni obeležili su čitav tok meča. Održavao je korak sa Novakom Alkaraz sve do četvrtog gema kada je prvi put ispoljio nervozu napravio je tada dve neiznuđene greške, a Novak je došao do brejk lopte koju je naposletku i iskoristio…

Poslednji poen u tom gemu dugo će se prepričavati. Prvo je Srbin poslao skraćenu loptu, odgovorio je rival dijagonalom, a neverovatno je izgledalo, stigao je Nole i to i tako poveo 3:1. U narednom gemu potvrdio je brejk i bio na dobrom putu da povede 1:0 u setovima.

Čuli su se ponovo zvižduci sa tribina u petom gemu, ali oni nisu ovoga puta bili upućeni Novaku Đokoviću, već organizatorima. Naime, usledio je kratak prekid zbog tehničkih problema, ali to nije omelo Srbina.

Španac je u sedmom gemu uspeo da pritisne rivala i uvede gem u izjednačenje.

Napravio je Nole duplu servis grešku i Alkaraz je niotkuda dobio i priliku za brejk. Usledila je tada velika borba, Španac je propustio četiri brejk lopti u gemu koji je trajao 14 minuta. U nekoliko navrata toliko ga je Novak bravurama izluđivao da je od nemoći urlao na nekoga u svojoj loži, a Srbin je set, nakon velike borbe priveo kraju i nakon 57 minuta bespoštedne igre, dobio ga je 6:3.

Drugi je nastavljen u istom tempu. Igrao se treći gem kada je ponovo dvojac na terenu oduševio javnost. Srbin je odigrao skraćenu loptu, stigao je to rival, vratio na Novakovu stranu, a potom je uspeo sa mreže da se vrati skoro do servis linije i da iz nemoguće situacije poentira. Osvjač 22 grend slema je u tim trenucima samo podigao ruke u vis i nasmejao se.

Čuvali su obojica svoj servis, a navijače srpskog tenisera zabrinula je odluka da pred početak osmog gema zatraži medicinski tajm-aut. Fizioterapeut je Novaku pomogao oko povrede ruke.

Iskoristio je to Alkaraz i napravio brejk za 5:3, nedugo potom. I, to kao da je naljutilo Srbina koji neverovatnom igrom dolazi do izjednačenja. U 10. gemu gubio je 40:0, ali je uspeo da preokrene. Za više u drugom setu snage nije imao.

Velika drama viđena je na startu trećeg seta. Karlos Alkaraz je pri rezultatu 1:1 ostao da nepomično stoji kraj terena, zatražio je medicinski tajm-aut a, s obzirom na pravila i činjenicu da igrač nema prava da na parnim gemovima zahteva medicinsku pomoć, Đoković je bez borbe poveo 2:1 jer je rival ipak insistirao da mu se pomoć ukaže.

U nastavku se teško kretao Karlos Alkaraz, te je Srbin treći set dobio rezultatom 6:1.

Na startu četvrtog seta mučio je Novaka servis, te je oslabljeni Alkaraz imao dve brejk lopte, ali je proradio servis kada je bilo najpotrebnije. Vezao je devet gemova Srbin za 4:0 u četvrtom setu, a za plasman u veliko finale Rolan Garosa na kraju mu je trebalo 3 časa i 22 minuta igre.

U današnjem meču Đoković je tretiran kao negativac, svaki potez našeg igrača deo publike propratio je zvižducima, dobio ih je nakon medicinskog tajm-auta, kada se Alkaraz povredio, a gotovo svaki njegov potez i proslava poena propraćen je glasnim reakcijama dela tribina na stadionu Filip Šatrije.

NOVAK ĐOKOVIĆ – KARLOS ALKARAZ 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 (ČETVRTI SET)

6:1 – Novak uspešno osvaja svoj servis gem i ide u ovogodišnje finale Rolan Garosa!

5:1 – Osvojio je Alkaraz prvi gem nakon deset izgubljenih.

5:0 – Đoković je rivalu dozvolio da izjednači, ali ništa više od toga. Servira Alkaraz za ostanak u trećem setu i meču.

4:0 – Svaki potez Đokovića deo publike prati zvižducima. To ga ne ometa mnogo, upisao je još jedan gem.

3:0 – Loš tajming na udarcima imao je Alkaraz, te Đoković dobija i deveti gem u nizu.

2:0 – Stojički podnosi nalete Đokovića povređeni Španac, ali nema milosti Đoković.

1:0 – Oporavio se za nijansu Alkaraz, došao je do brejk lopte, ali Đoković je uspeo da je spase i na kraju uz dosta problema sa servisom povede u četvrtom setu.

NOVAK ĐOKOVIĆ – KARLOS ALKARAZ 6:3, 5:7, 6:1 (TREĆI SET)

6:1 – Najčudniji set na ovogodišnjem Rolan Garosu dobio je Đoković. Gotovo bez borbe.

5:1 – Popio je lek protiv Bolova Alkaraz, ali se još otežano kreće.

4:1 – Morao je Španac da odigra još jedan gem pre nego što još jednom može da zatraži medicinski tajm-aut.

3:1 – Dobio je Đoković bez mnogo borbe gem. Rival je imao dosta problema sa kretanjem.

2:1 – BREJK! Prema pravilima, Novaku je automatski pripao gem, jer je medicinski tajmaut usledio u momentu kada nije bila planirana pauza. Sada će servirati.

1:1 – Ostao je nakon gema kraj terena zgrčen Karlos Alkaraz, prišao mu je sudija, kao i  Novak Đoković.  Zatražio je medicinski tajm-aut Alkaraz.

0:1 – Pokušao je Novak da dođe do brejka. Odoleo je pritisku rival.

NOVAK ĐOKOVIĆ – KARLOS ALKARAZ 6:3, 5:7 (DRUGI SET)

5:7Opet je Alkaraz došao do 0:40, a sada Đoković nije imao snage da odgovori, te je Španac izjednačio 1:1 u setovima.

5:6 – Upalio je „u petu“ Đoković. Sjajni, oštri, jaki udarci pogađaju linije, odličnim riternima muči rivala,  imao je priliku da dođe do gem lopte, ali je još jednom pogodio vrh mreže – 40:30 za španskog teniskog bisera, ali je Srbin došao ipak do izjednačenja u narednom poenu. Velika drama je usledila a radovao se Alkaraz.

5:5Nestvarno! Đoković je rivalu dao 40:0, pa onda on vezao tri poena za izjednačenje i na kraju novi gem.

4:5 – Đoković ne bi bio to što jeste da nije furiozno odgovorio. Imao je dve prilike za brejk, drugu je iskoristio, a razjareni Španac je u nemoći bacio reket.

3:5 – Puca Alkaraz iz svih oružja. Imao je tri prilike iz smeča, napadao je i na kraju poveo 30:15. Nakon izjednačenja došao je Španac do dve brejk lopte u osmom gemu iskoristio je drugu.

Nije dobro, između gemova Đoković je zatražio medicinski tajm-aut. Muči Srbina povreda ruke.

3:4 – Sada je Španac došao lako do servis gema. Novaku je dozvolio samo jedan poen da dobije.

3:3 – Čuva Nole servis. Nije dozvolio rivalu ni da se nada mogućnosti za brejk.

2:3 – Čuvaju obojica svoj servis u ovim trenucima. Pao je na šljaku nakon jednog poena Španac, ali se brzo podigao i osvojio gem.

2:2 – Strašan tenis gledaju navijači u ovim trenucima, koji svakako opravdava epitet finala pre finala.

1:2– Nestvaran poen odigrao je Karlos Alkaraz, stigao je neuhvatljivo, a koliko je to bilo neverovatno najbolje govori i reakcija Novaka Đokovića, koji je samo podigao ruke i nasmejao se. Dobio je naredni gem trenutno najbolji teniser sveta.

1:1 – Bez drame je završen i naredni gem. Lako ga je dobio Đoković.

0:1 – Tri gem lopte imao je Alkaraz u prvom gemu drugog seta, koji na kraju dobija sa „nulom“.

NOVAK ĐOKOVIĆ – KARLOS ALKARAZ 6:3 (PRVI SET)

6:3 – Još jednom brejk loptu je imao prvi teniser sveta, Đoković se znalački odbranio servisima, a potom došao do gem lopte.

5:3 – Đoković je nošen odličnom igrom iz prethodnog gema nastavio u istom ritmu. Ponovo je došao do brejk lopte, a ovoga puta smogao je snage Alkaraz da je spase.

5:2 – Bitan je bio sedmi gem za obojicu. Pokušavao je Alkaraz da natera rivala na grešku, poveo je 30:15, a onda i sam pogrešio – došao je Španac do izjednačenja. Duplu servis grešku napravio je Novak, nije brejk priliku iskoristio Alkaraz. Nisu navijači imali puno prilika da Karlosa Alkaraza na terenu vide besnog do danas. U nekoliko navrata urlao je, i raspravljao sa nekim u svojoj loži, a kako i da ne bude nervozan kada je u ovom gemu propusito četiri brejk lopte.

4:2 – Pritiskao je rivala ponovo Novak, ali je uspeo da sačuva Španac servis ovoga puta.

4:1 – Osvojio je Alkaraz do sada 38 posto poena na prvi servis a 100 procenata na drugi. Novak je ponovo poveo 40:15, usledile su dve gem lopte, a potom i dupla servis greška. Njoj je prethodio mini prekid zbog tehničkih problema, a to je pokrenulo publiku koja je sudiji uputila zvižduke. Potvrdio je nakon toga Novak Đoković brejk.

3:1 – Bio je ovo prvi gem u kom smo videli nervozu Karlosa Alkaraza, došao je Novak Đoković do prve brejk lopte u meču. Neverovatan poen odigrali su Nole i Karlitos. Skraćenu je spustio Novak, dijagonalom odgovorio Alkaraz, a na kraju je i to uspeo da vrati osvajač 22 grend slem turnira, te je došao do brejka!

2:1 – Jak ritam u trećem gemu. Uzeo je dva poena Karlos, ali je neverovatno šta je Đoković uspevao da vrati. Iako Španac ima mladost na svojoj strani, zna se gde je iskustvo.

1:1 – Na isti način, odgovorio je i Karlos Alkaraz. Snažnim udarcima nakon šest minuta došao je do izjednačenja.

1:0 – Prvi na servisu bio je Novak Đoković koji je brzo i lako došao do 40:0. Uspeo je Španac da dobije samo jedan poen.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra polufinale Rolan Garosa protiv prvog igrača sveta Španca Karlosa Alkaraza. Meč možete pratiti uživo na portalu „Pančevac“.

Novak Đoković će igrati 45. polufinale na grend slem turniru, svoje osmo na Rolan Garosu. U slučaju da savlada Alkaraza, boriće se za treću titulu u Parizu i 23. grend slem u karijeri.

Srbin i Španac su do polufinala izgubili samo po jedan set. Novak od Karena Hačanova u četvrtfinalu, a Karlos Alkaraz u drugom kolu od Taro Danijela.

Srpski teniser je na startu turnira trijumfovao nad Aleksandrom Kovačevićem, zatim redom je pobeđivao Martina Fučoviča, Alehandra Davidoviča Fokinu i Huana Pabla Variljasa i pomenutog Hačanova.

S druge strane Španac je bio bolji od Flavija Kobolija, Danijela, Denisa Šapovalova, Lorenca Muzetija i Stefanosa Cicipasa.

Alkaraz je do sada osvojio deset titula u karijeri i samo jedan grend slem – Ju-Es open 2022. godine, a najbolji plasman na Rolan Garosu mu je prošlogodišnje četvrtfinale.

Najbolji teniser sveta jedan je od retkih protiv koga Đoković ima negativan skor u međusobnim duelima. Đoković i Alkaraz su jedini meč odigrali u polufinalu mastersa u Madridu 2022. godine, a Španac je bio bolji.

(Pančevac/Novosti)

AKO ŽELITE DA BUDETE NAJBOLJI, MORATE POBEDITI NAJBOLJE Novak pred današnji duel sa Špancem: I pre turnira sam isticao da je Alkaraz glavni favorit!

OVO JE NAČIN DA SE ĐOKOVIĆ VRATI NA PRVO MESTO Pogledajte kalkulacije kako Srbin može ponovo na tron! Akaraz ostaje prvi i ako izgubi?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.