HUMANITARNA AKCIJA CRVENOG KRSTA PANČEVO: Sutra na dva punkta dobrovoljno davanje krvi! Ispružite ruku za život FOTO

11:51

09.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Crveni krst Pančevo

Crveni krst Pančevo, Udruženje obolelih od multiplog mijeloma Srbije i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, pod sloganom “Ispružite ruku za život”, organizuju humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u subotu od 10 do 14 časova na dve lokacije u Pančevu.

Jedna akcija će biti u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, u Ulici Žarka Zrenjanina broj 15, a druga u transfuziomobilu, savremeno opremljenom namenskom vozilu za prikupljanje krvi na terenu, koji će biti parkiran na uglu ulica Vojvode Živojina Mišića i Vojvode Radomira Putnika.

– Širom sveta se 14. jun obeležava kao Svetski dan davalaca krvi i u susret danu i tim povodom mobilisali smo sve sopstvene resurse kako bi poslali jasnu poruku zahvalnosti pojedincima koji daju krv kao i svim našim saradnicima koji podstiču ljude da postanu novi davaoci, piše u saopštenju Crvenog Krsta Pančevo i dodaju:

– Želimo da ohrabrimo ljude dobrog zdravlja da redovno daju krv kako bi se poboljšao kvalitet života pacijenata čije je lečenje zasnovano na transfuziji, kao što su oboleli i od multiplog mijaloma.

privatna arhiva

Namera manifestacije koja će biti održana u subotu, u jednom delu i u Galeriji Kafe, je da se obrati pažnja na zdravlje davalaca i kvalitet brige o davaocima kao glavne faktore u izgradnji posvećenosti davalaštva. Tim povodom događaj će imati i svoj edukativni deo.

Predavanje o vitalnom značaju krvi, redovnoj kontroli, zdravim i prirodnim načinima na koji krvna slika može da se dovede u dobro stanje, i sličnim temama, kroz interaktivna predavanja, će održati i transfuziološkinja dr Radmila Railić Ristovska, predsednica Komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Crvenog krsta Pančevo, zaposlena u Opštoj bolnici Pančevo, koja će biti tu za sva pitanja i nedoumice koje imaju davaoci u vezi sa davanjem krvi.

Članovi i članice udruženja obolelih od Multiplog mijeloma žele da se oduže svima koji su dali i daju krv, čiji su oni česti primaoci, tako što će dovesti svoje prijatelje, članove porodica, poznanike i podržavaoce udruženja da u subotu daju krv jer krv kao lek, nema svoju zamenu.

Pozivaju se naše sugrađanke i sugrađane da dođu i daju krv i na taj način podrže vanrednu akciju prikupljanja krvi u Pančevu, kako bi pomogli onima koji čekaju našu pruženu ruku.

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju sve zdrave osobe, starosti od 18 do 65 godina. U našoj zemlji muškarci mogu dati krvi svakih 12, a žene svakih 16 nedelja.

 

(Pančevac)

CRVENI KRST PANČEVO: Sutra vežba i kviz „Evakuacija škole u slučaju požara“ u OŠ Jovan Jovanović Zmaj!

CRVENI KRST PANČEVO: Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi 5. juna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.