STUDENTI UNIVERZITETA U PRIŠTINI PODRŽALI PROTEST: Danas su došli u Zvečan u majicama sa natpisom „Izađi mala“! VIDEO

12:39

08.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Kosovo Online

Studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici došli su danas u Zvečan u majicama na kojima piše “Izađi mala”, kako bi pružili podršku ljudima koji protestuju već 11 dana ispred zgrade opštine.

Na majicama je ilustracija pripadnika specijalne kosovske policije na prozoru i ispod nje natpis „Izadji mala“.

Predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) Margareta Smiljanić oglasila se u ime svih studenata i poručila da su tu da podrže narod koji želi da sačuva svoje domove i slobodu.

„Situacija kojoj svedočimo svakoga dana iziskuje naše ujedinjenje, odgovornost ali i podršku koja je potrebna našim sugrađanima u Kosovskoj Mitrovici i na severu KiM. Mislim da ovi mladi ljudi koji su oko nas pokazuju jednu dobru lekciju svima nama a to je kako je boriti se za svoj opstanak ali i ostanak svog naroda. Svima nama je potrebna kuća u kojoj živimo ali samo porodica uz podršku stvara dom. Hoću danas da vam kažem da su studenti tu i da vam pružaju podršku da vaš dom odbranite, da ostanete u svojim kućama i da smo uvek tu za vas“, rekla je Smiljanić.

Student doktorskih studija Sara Jekić recitovala je pesmu Alekse Šantića „Ostajte ovde“, a na kraju preformansa studenti su se okupili ispred kordona Kfora i pevali pesmu „Izađi mala“, koja je postala nezvanična himna protesta i koja se čula i prethodnih dana.

Na ovaj način studenti su poslali poruku gradonačelnicima i specijalcima Kosovske policije koji već 11 dana blokiraju opštinu, da napuste ovu instituciju.

(Pančevac/Kosovoonline)

NASTAVLJAJU SE MIRNI PROTESTI U LEPOSAVIĆU: Za danas planirana akcija dobrovoljnog davanja krvi! VIDEO

ZAJEDNIČKO OBRAĆANJE VUČIĆA I MURMU: Želim da se zahvalim na podršci teritorijalnom integritetu Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.