OTVORENA IZLOŽBA ISIDORE STOJANOVIĆ: Slikarka 2 godine pripremala slike i crteže za postavku U NESTAJANJU NASTAJANJA! VIDEO

09:05

08.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Pancevo RTV

“U nestajanju nastajanja” naziv je izložbe crteža i slika Isidore Stojanović upriličene u Galeriji savremene umetnosti, koje će posetioci moći da pogledaju do 22. juna.

Isidora Stojanović je kroz izložbu crteža i slika “U nestajanju nastajanja” prikazala proces svog rada, od manjih radova do velikih formata, koji su rađeni na kucaćoj mašini. Da bi pokazala svoja dela i napravila ovu izložbu mladoj umetnici je bilo potrebno dve godine.

To se desilo nekako spontano. Kupila sam pisaću mašinu u nadi da ću pisati na njoj, pa sam onda krenula da crtam preko toga svojom rukom. Međutim tada sam shvatila da te karaktere, slova i znake interpunkcije mogu da koristim da gradim jednu određenu strukturu na samom papiru – objasnila je Isidora Stojanović

Isidora Stojanović je još od malih nogu shvatila da je ovo poziv kojim želi da se bavi, a vremeom je usavršavala i nadograđivala znanje i umeće.

Na Fakultetu za primenjene umetnosti, ali već i u ranom detinjstvu sam shvatila da želim da se bavim upravo ovim pozivom. Dalji planovi su mi izložbe, trebalo bi da učestvujem na Bijenalu mladih u Beogradu, nakon toga imam samostalnu izložbu u Nišu krajem oktobra, pa ćemo videti za dalje – objasnila je Stojanović.

Isidora Stojanović se interesuje za strukturu prostora, njegov efekat na čoveka i njegov život. Posebno je zanimaju teme masovne izgradnje, uticaj zajednice na menjanje strukture i kulture stanovanja, arhitekture, kao i pojam doma, njegova simbolika i značaj za pojedinca. Kroz svoj rad istražuje mogućnosti i različitosti kreativnog izražavanja.

(Pančevac/Pancevoinfo)

GERONTOLOŠKI CENTAR PANČEVO: Otvorena izložba slika likovne sekcije!

TRADICIONALNI PANČEVAČKI TURNIR U MALOM FUDBALU: Prve utakmice u utorak na Sportskom centru Mladost!

NIKOLA JOKIĆ JE HODAJUĆI REKORD! Denver demolirao Majami na Floridi, Nagetsi na dva koraka od istorijskog uspeha! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.