MOJU OSTAVKU IMATE NA STOLU Brnabić: Ponosna sam na ono što smo uradili i što sam jedan od najbližih saradnika Aleksandra Vučića!

21:48

07.06.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Premijerka Ana Brnabić, u večerašnjem zajedničnom obraćanju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ponudila je ostavku na mesto predsednice Vlade.

– Kao predsednica Vlade Republike Srbije u svakom trenutku sam spremna da podnesem ostavku na poziciju predsednice Vlade RS. Najveća mi je čast i sreća da sam imala priliku da radim za svoju zemlju i da dam sve od sebe. Ali, kad znate u kakvoj se situaciji nalazi vaše društvo, jedini način za rešenje je razgovor. Moju ostavku imate na stolu, spremna sam – rekla je Brnabić.

Premijerka je u obraćanju sumirala rezultate Vlade.

– Ovo je moj treći mandat kao predsednice Vlade RS. Svoj posao sam se trudila da obavljam na najbolji mogući način, trudila sam se i davala sve od sebe. Ponosna sam na ono što smo uradili i što sam jedan od najbližih saradnika Aleksandra Vučića. Ne mislim da sve što smo uradili je bilo savršeno. Nekad smo neke odluke morali često da donosimo u kratkom roku, ali mislim da su rezultati neupitni i da Srbija nikad na ovaj način nije napredovala.

– Mislim da je jedan od mojih najvećih legata elektronska uplata. Četiri matične knjige smo imali, u knjigama u papirnom obliku ništa nismo mogli da uradimo. I svakako digitalizacija u koju je tada verovao jedino Aleksandar Vučić. Od političara retko ko, od političara u opoziciji niko.

– Nije bilo sve savršeno, ali smo dali sve od sebe, ali uradili smo dovoljno da svaki građanin može da se ponosi.

Brnabić je objavila i podatke o vraćanju nelegalnog oružja.

– MUP je već 5. maja krenuo u reviziju svih izdatih dozvola za nošenje oružja. Počeli smo kontrolu lica koja imaju dozvolu i drže oružje. Ovaj posao moramo da završimo do 4. avgusta.

– Počeli smo kontrolu kako lica koja imaju dozvolu drže oružje. Protiv vlasnika oružja podneto je 116 zahteva za podnošenje prijave. Krenuli smo u kontrolu rada streljana – dodala je premijerka.

Do danas predato 62.801 komad oružja

– Do 19 časova danas predato je 62.801 komad oružja. Zaista izuzetno uspešna akcija, hvala svim građanima. Usluge psiho-socijalne podrške deci se redovno sprovode.

Predsednik Vučić najavio je da će danas izaći sa novim planovima i programima i da građane Srbije očekuju važne političke i ekonomske vesti.

 

(Pančevac/Kurir)

VAŽNO OBRAĆANJE PREDSEDNIKA: Vučić najavio povećanje plata i penzija, novčanu pomoć za decu do 16 godina

PREDSEDNIK VUČIĆ I PREMIJERKA BRNABIĆ SE OBRAĆAJU JAVNOSTI: Sutra u 20 sati saopštiće važne vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.