NEVREME RAZORILO I OPŠTINU LUČANI: Meštani potpuno odsečeni od sveta, voda oštetila mostove i poplavila puteve! FOTO

17:29

06.06.2023

Podeli vest:

RINA.rs

Bujične poplave koje su pored Kosjerića zadesile i opštinu Lučani uništile su oko 40 kilometara puteva širom Dragačeva, a pritom oštećeno je i više mostova.

RINA.rs

– Imamo oštećenja na nekategorisanim putnim pravcima i to je u ovom trenutku najveći problem u selima Lučani, deo Puhova i u Guberevcima. Mi smo odmah poslali mašine da rade na sanaciji tih puteva po prioritetima i nadamo se će danas dobar deo tih puteva biti saniran i sutra. Trenutno je u selu Guberevci oko 15 kuća odsečeno od sveta i putevi su ka tim ćama u katastrofalno lošem stanju i trenutno se radi na rasčišćavanju prilaza ka tim domaćinstvima – kazao je prvi čovek lučanske opštine Milivoje Dolović.

RINA.rs

On dodaje da je velika šteta nanešena, pored putne infrastrukture i na četiri mosta, gde zbog njihove sanacije mora doći do obustave saobraćaja.

– Danas, hvala Bogu nije bilo kiše, u prethodnim danima ispalili smo 153 rakete i sačuvali oranice od grada i ublažili nevreme koje je nadolazilo. Uvedena su 24 časovna dežurstva zbog najavljenih padavina u narednom periodu. Zbog oštećenih nekategorisanih puteva od juče je na snazi vanredna situacija na teritoriji mesnih zajednica selo Lučani, Dljin, Puhovo, Turica, Lis, Guča, Tijanje, Guberevci, Goračići, Živica, Dragačica, Donji i Gornji Dubac, Viča, Milatovići i Kaona, istakao je Dolović.

(Pančevac/RINA)

OBAVEZNO PONESITE KIŠOBRAN: Meteorolog Đorđe Đurić otkriva detaljnu vremensku prognozu do kraja nedelje

RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI: U sredu bez vode ulica Svetozara Šemića i Dimitrija Tucovića

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.