GODIŠNJI ODMORI U VOJVODINI: Evo koje su cene u Beloj Crkvi, Fruškoj gori, Deliblatskoj peščari, banji Pačir…

13:38

06.06.2023

Podeli vest:

Pritscreen/YT

Brčakati se može i na Panonskom moru, ali na jezerima i rekama, a lepo letovati na Fruškoj gori i u banjama. Palićko jezero i grad Subotica sve do skoro bili su najpoznatija turisitička destinacija u AP Vojvodini, pošto je na tom području odavno bilo hotela za smeštaj gostiju. Međutim, turistička privreda na severu zemlje je poslednjih godina u zamahu pa ponudu poslednjih godina upotpunjavaju Fruška gora, na čijim obroncima po selima ima bezbroj kuća, vikendica i apartmana za izdavanja. Duž Panonske nizije pruža se i Vršački breg, nalaze se i jezera u Beloj Crkvi, specijalni rezevati prirode Deliblatska peščara, Titelski breg ,Gornje Podunavlje, Obetska bara, Park prirode „Ponjavica“, termalna banja u Pačiru kod Subotice…

Dosta ugostitelja prima goste sa vaučerima, a s obzirom na to da je interesovanje za njih ogromno, zadovostvo između preduzetnika i turista i ovoga leta biće obostrano.

Cene su različite i reklo bi se za svačiji džep.

U Beloj Crkvi u neposrednoj blizini glavnog jezera i plaže može se iznajmiti kuća za 3.000 dinara na dan, gde može da boravi četrovočlana porodica. U ponudi je navedeno da je kuhinja potpuno opremljena i da se u blizini nalazi prodavnica za snabdevanje namirnicama.

Duplo više novca košta kuća na Deliblatskoj peščari, gde najam dnevno košta 60 evra i mogu da borave tri osobe. Kuća ima klimu, parking, internet.

U jednom od hotela u Vršcu prenoćište za dve osobe košta blizu 14.000 dinara, ali se u Vršcu može naći i stan na dan za 3.530 dinara.

U Krušedolu u Sremu, u blizini Fruške gore, kuća na dan košta 75 evra, u Starom Slankamenu najam vile je 60 evra dnevno za dve osobe a u Belegišu u vili sa četiri spavaće sobe najam dnevno košta 157 evra. Za ovu cenu gosti imaju igralište za decu sa toboganom, sto za stoni tenis, roštilj, voćnjak u kome se može konzumirati sezonsko voće pa čak organizovati i bioskopske projekcije.

Pačir sve poznatiji

Sve do skoro sasvim nepoznata široj javnosti termalnu banju u Pačiru, nedaleko od Subotice, iz godine u godine sve je punija turista.

Banja ima termalni izvor sa toplom i minerlanom vodom i ružičasto slano jezeru. U selu ima na desetine domaćina koji se bave izdavanjem soba pa se cene prenoćišta kreću od 3.500 dinara pa naviše, u zavisnosti od toga u kom periodu turističke sezone se traži smeštaj.

U blizini Specijalnog rezervata prirode Titelski breg smeštaj za dve osobe dnevno staje 4.520 dinara. Osim obilaska parka prirode, može se i katamaranom obići tri reke za tri sata Tisa, Dunav i Begej.

U kući na obali reke Ponjavica u Omoljici, nedaleko od Pančeva, može se odmarati za 125 evra po danu, ali je smeštaj namenjen za tročlane i četvoročlane porodice, gde u prostranom dvorištu ima mesta za dečje sadržaje.

U neposrednoj blizini putničkog pristaništa i marine „Gornje Podunavlje“ prenoćište sa doručkom staje od 3.000 do 3.500 dinara u zavisnosti od toga gde se smeštaj nalazi, u novom ili starom delu objekta. Kako je Gornje Podunavlje u blizini Apatinan smeštaj se može naći i u toj varošin gde apartmani u centru koštaju od 16 do 35 evra na dan, a najam vikendice koje su van Apatina od 50 evra pa naviše.

Turisti koji budu želeli da obilaze Obetsku baru smeštaj mogu naći na kilometar od Specijalnog rezevata prirode u selu Obrež u opštini Pećinci, gde prenoćište u restoranu sa bazenom za dve osobe košta 3.000 dinara, a doplata za doručak, ručak i večeru je od po 400 do 600 dinara, u zavisnosti od menija.

Na jezeru Palić cene smeštaja su raznovrsne i kreću se od 6.600 za dve osobe, ali ima i skupljih u zavisnoti od toga kakve sadržaje mogu da koriste turisti. U gotovo svim ugostiteljskim objektima, osim spa i velnes centra, postoje i bazeni, pa se na osnovu taga formiraju i cene.

(Pančevac/Bnevnik/Z. Delić)

U PONOĆ ZAMISLITE ŽELJU: SPC i vernici sutra obeležavaju Treće obretenje glave Svetog Jovana Krstitelja

VREDNIJE OD SVAKE POBEDE: Tara jedva dočekala da vidi tatu, pogledajte njenu reakciju VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.