spot_img
MagazinSTARINSKI ČUPAVCI SA KOKOSOM I ČOKOLADOM: Jednostavno se pripremaju, a ostaju sveži...

STARINSKI ČUPAVCI SA KOKOSOM I ČOKOLADOM: Jednostavno se pripremaju, a ostaju sveži i mekani po nekoliko dana

Čupavci su kolač bez kojeg nekada nije moglo da se zamisli slavlje, a bio je nezaobilazan i nakon nedeljnog ručka. Prave se od sastojaka koje svaka domaćica ima kod kuće, a uspevaju iz prve. Ukoliko ste se poželeli starinskoh kolača, onda je ovaj recept idealan za vas.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 3 jajeta
  • 10 kašika šećera
  • 13 kašika ulja
  • 100 ml mleka
  • 16 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 150 ml mleka
  • 150 g čokolade
  • 150 g margarina
  • 150 g šećera
  • 100 g kokosa

Priprema:

Ulupajte belanca, pa dodajte šećer, kašiku po kašiku. Zatim dodajte žumanca jedno po jedno, sve vreme muteći. Ulijte mleko i sjedinite. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Smesu istresite u četvrtast pleh srednje veličine i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Pečen biskvit ostavite da se malo prohladi pa tek onda secite. Margarin i mleko stavite u šepricu i zagrevajte na laganoj vatri uz mešanje. Kad je margarin skoro otopljen dodajte čokoladu i šećer, pa mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostavite da se prohladi, a zatim ohlađeni biskvit umočite u čokoladu, a potom uvaljate u kokos.

MAFINI SA VOĆEM I PLAZMOM: Ukusni i mekani, gotovi za samo 20 minuta

RIZNICA ZDRAVLJA: Osim što su izuzetno ukusne, trešnje usporavaju starenje i čuvaju vitku liniju

(Pančevac/Stil)

POVEZANE VESTI

POSTAVI KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
цаптцха кориснички резултат није успео. молимо Вас да нас контактирате!

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

POPULARNO

OVO JE SEĆANJE NA ČUVENOG PANČEVAČKOG MAJSTORA Josif Veber – inovator precizne mehanike

Nekada su lepi, unikatni džepni, a potom ručni satovi bili vid prestiža. Onda je došlo vreme serijske proizvodnje časovnika i zidnih satova, a s...

KADA VEĆ ISCRPITE SVE OPCIJE KOD SVOG LEKARA Ambulanta za terapiju bola radi utorkom! Evo šta vam je...

Kada bol neprestaje i remeti san i fukcionisanje osobe vreme je da poseti ambulantu za terapiju bola koja se nalazi na prvom spratu Specijalističkog...

SREĆNO, DEČACI! Sjajan uspeh mladih Pančevaca: Brća Vuk i Aljoša Kanački šahisti o kojima će se tek pisati!

Pančevo se već decenijama diči dostignućima svojih sugrađana u šahu. U gradu na obali Tamiša organizovani su veliki svetski turniri, državni šampionati, a ova...

KO ZNA PASULj DA SPREMA, NE DRMA GA TREMA Papci, svinjski repovi i sastojci tajni

Prošlo je vreme tokom kog su svi izbegavali da kuvaju u kući: čak i pod klimom je bilo nepodnošljivo toplo. Dobro, pravila se sporadično...