PANČEVO OBELEŽILO DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE Bogat program ispratio veliki broj Pančevaca! Pogledajte kako je izgledalo! FOTO i VIDEO

21:35

05.06.2023

Podeli vest:

Radovan Đerić

Gradska biblioteka Pančeva obeležila je Svetski dan zaštite životne sredine drugu godinu  zaredom, pod sloganom ,,Deca za spas zemljišta“. U  gradskom parku ,,Narodna bašta“ priređen je program u kome su učestvovale plesne, muzičke i osnovne škole.

Program je otvorio dečiji hor ,,Vokal Kids“, koji je izveo nekoliko pesama i najavio da su se organizatori ove godine potrudili da pripreme bogat i kvalitetan program za svoje sugrađane.

Radovan Đerić

Građanima se predstavio i KUD ,,Abrašević“ iz Pančeva, koje je izvelo tradicionalne igre na oduševljenje prisutnih.

Radovan Đerić

Manifestaciju je podržao i Institut dr Josif Pančić, koji je darivo semenje lekovitog bilja koje je posejano u njihovoj eko bašti.

Inženjer poljoprivrede i savetnik za zemljište u Institutu Tamiš Bogdan Garalejić objasnio je iz stručnog ugla kako je došlo do promene u kvalitetu zemljišta tokom godina.

– Poslednje 34 godina desile su se velike stvari, promenila se klima drastično, kao što imate prilike svi da vidite. Sa druge strane, već šezdesetih godina došlo je do, kako volim da kažem, traktorizacije poljoprivrede. Počela je hemijska industrija da radi, nekontrolisano su korišćena mineralna đubriva, prvenstveno azotna. I jednostavno je zemljište počelo da gubi karakteristike koje je do tada imalo.

Radovan Đerić

Plesna škola ,, Beodance“ Pančevo dodatno je zagrejala atmosferu svojim plesnim koracima.

Radovan Đerić

A pored brzih igara, polaznici plesne škole prikazali su umeće i u sporijim, klasičnim, igrama kao što je valcer.

Radovan Đerić

U programu su učestvovali i udruženje ,, Na pola puta“ Pančevo, Zavod za javno zdravlje Pančevo, kao i najmlađi učenici OŠ Jovan Jovanović Zmaj.

Pančevac

Program je zatvorio gitarski kvartet škole gitare ,,Gitarta“, koji je, uprkos kiši, određeni broj građana ostao da podrži.

(Pančevac/Mirko Popović)

GRADSKA BIBLIOTEKA PANČEVO: Bogat program povodom Svetskog dana zaštite životne sredine u Narodnoj bašti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.