NOLE OTKRIO KLJUČAN ELEMENT SVOJE SPREMNOSTI Đoković obelodanio kako izgleda njegova rutina i koliko spava!

22:00

04.06.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: novakdjokovickingoftennis

Novak Đoković pobedio je Peruanca Huana Pabla Variljasa u četvrtom kolu Rolan Garosa, pa je novinarima otkrio da mu je san izuzetno važan.

– Verovatno je važniji od bilo koje druge rutine oporavka koju biste mogli da uradite. Volim da spavam bar osam i po sati noću. Prilično duboko spavam, ne budim se tokom noći. Ako doživljavate jake fizičke napore tokom dana, onda vaše telo traži više sna. Najvažniji san je između 1.00 i 4.00 ujutru, tako da se trudim da u to vreme već budem u dubokom snu. Ne idem prerano da spavam, ali ne idem ni kasno, oko ponoći ili tako nešto. Trudim se da odspavam tih osam ili devet sati lepog sna. Mislim da to mnogo pomaže u oporavku, dobrom osećaju, svežini – istakao je Novak.

Tokom dana, kaže, ne spava, jer potrebu za snom obavi tokom noći, osim kada je reč o kratkim „dremkama“.

– To su možda meditacije, neka vrsta brzog resetovanja energije, 10, 15, 30 minuta, zavisi koliko imam na raspolaganju. Ponekad su to samo petominutne vežbe disanja ili nešto što će me samo napuniti i omogućiti mi da imam malo više energije do kraja dana – rekao je Novak.

 

(Pančevac)

NOVAK ODRŽAO TENISKU LEKCIJU ZA PAMĆENJE Srbin utišao publiku i rivala za novu pobedu bez izgubljenog seta! Novo četvrtfinale na RG za Đokovića!

SVE OČI UPRTE U MALOG STEFANA Đoković se zagreva za meč sa Pablom Variljasom, a u tome mu pomaže sin! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.