ODRŽAN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U PANČEVU Čučković: Ovo je šansa nezaposlenima da dođu do posla, ali i poslodavcima da nađu dobrog radnika VIDEO

09:25

02.06.2023

Podeli vest:

Miloš Simić

Grad Pančevo u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, na osnovu usvojenog Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje grada Pančeva za 2023. godinu, organizovao je i ove godine Sajam zapošljavanja u cilju povećanja vidljivosti mera i programa u oblasti unapređenja zapošljavanja u Pančevu.

Ovogodišnji Sajam su otvorili Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja i Jelena Šinik, v.d. direktora filijale u Pančevu Nacionalne službe za zapošljavanje.

„Ovo je šansa da nezaposleni dođu do posla, ali i da oni koji imaju posao potraže bolje radno mesto. Ovo je i šansa poslodavcima da u direktnom razgovoru s nezaposlenima nađu dobrog radnika. Grad Pančevo u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja sprovodi 13 mera i u ovoj godini je iz budžeta izdvojeno 13,5 miliona dinara za ove namene. Osim ovog Sajma zapošljavanja imamo i niz drugih mera, kao što je samozapošljavanje gde dodeljujemo subvenciju do 500.000 dinara i godinu dana kroz finansijsko-pravno savetovanje pratimo sve otvorene male biznise“, rekao je Čučković.

Na ovogodišnjem Sajmu učestvovalo je 34 poslodavaca koji su oglasili skoro 300 slobodnih radnih mesta.

„Zahvaljujem se i Gradskoj upravi Pančevo sa kojim već duži niz godina imamo odličnu saradnju. Hvala i projektnom timu „Odskočna daska“, Privrednoj komori i Udruženju zanatlija i preduzetnika koji su prihvatili da budu gosti na današnjem Sajmu zapošljavanja. Sajam zapošljavanja je samo jedna od aktivnih mera koju svake godine sprovodi NSZ. Uspešno teče i realizacija naših finansijskih mera i do sada je u ove mere uključeno 190 lica. Veliko je interesovanje za programe samozapošljavanja, stručne prakse i za zapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih lica. Poslodavcima želim da nađu dobre radnike, a nezaposlenim licima ili tražiocima promene zaposlenja adekvatno zaposlenje“, izjavila je Jelena Šinik na otvaranju Sajma zapošljavanja.

Zainteresovanim sugrađanima su na štandu grada Pančeva bile dostupne sve potrebne informacije o javnim pozivima koji se odnose na mere aktivne politike zapošljavanja „Samozapošljavanje“, „Stručna praksa“, Javni radovi za kategoriju teže zapošljivih lica, kao i o Projekatu „Odskočna daska“. Na štandu NSZ bile su na raspolaganju informacije o uslugama i programima koje pruža ova ustanova.

(Pančevac/Pancevo)

OVO SU NAJATRAKTIVNIJE PONUDE NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA: Najviše se traže prodavci i magacioneri! Marko je ovde tražio posao, evo šta kaže! VIDEO

OTVOREN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U PANČEVU: U ponudi preko 250 radnih mesta, sve informacije dostupne na štandovima! FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.