DAN ŠKOLE U OŠ VASA ŽIVKOVIĆ: Pesma, igra, skečevi, sport, izložbe

08:31

01.06.2023

Podeli vest:

Facebook/OŠ Vasa Živkovic
Ovog 23. maja navršava se 155 godina od imenovanja Vase Živkovića za pančevačkog protu. Davne 1868. građani ovog grada založili su se za to iz poštovanja prema njegovom svešteničkom radu i svestranoj ličnosti. Škola koja je ponela ime po njemu na ovaj datum obeležava svoj svečani dan.
Program je počeo u 10 sati izvođenjem tačaka koje su spremili učenici trećeg i četvrtog razreda. „Vasine zvezdice” su recitovale, plesale, svirale, glumile. Ništa manje veselo nije bilo ni u drugom delu, kada su sjaj pozornice podelili učenici od prvog do osmog razreda, mali i veliki, jednaki u veštini svog predstavljanja. Publika je uživala u pevanju, igranju, skečevima: smenjivali su se učenici s različitim instrumentima, a efektno folklorno umeće ukrasilo je kraj tog dela programa.
U fiskulturnoj sali održan je sudoku turnir. Pored domaćih takmičara, tu su bili i gosti iz drugih pančevačkih škola – „Isidorine”, „Zmajeve” i „Brankove”, kao i Lazarevčani iz OŠ „Knez Lazar”. Da je đacima i nauka zanimljiva, moglo se videti kroz razne eksperimente iz fizike i geografije, kao i tokom izložbe biljaka „Zeleno, volim te, zeleno” u školskom holu.
Na kraju su se devojčice i dečaci nadmetali u odbojci i fudbalu, i to sedmi protiv osmog razreda. Naravno, nije važno ko je pobedio – na prvom mestu je drugarstvo. Dan OŠ „Vasa Živković” protekao je razdragano, šareno, uz široke osmehe, đački – baš onako kako uvek i treba.
(Pančevac/S. T.)

 

ALEKSANDAR VUČIĆ SE OGLASIO IZ AVIONA Predsednik na putu za Moldaviju: Pripremam se za važne sastanke sa evropskim liderima FOTO

OGLASIO SE ADVOKAT DUŠANA OBRENOVIĆA: On se ne nalazi u komi! Molim ljude da ne objavljuju netačne informacije

VUČIĆ ZA SI-EN-EN: Mi priznajemo samo Povelju UN, preduzmite akciju protiv onih koji ugrožavaju mir i stabilnost

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.