NORVEŠKE ARHITEKTE I PSIHOTERAPEUTI STIGLI U BEOGRAD Sutra u Vladi Srbije razgovaraju kako će izgledati OŠ Vladislav Ribnikar!

14:48

31.05.2023

Podeli vest:

printscreen/ Al Jazeera Balkans

Predstavnici memorijalnog centra na Utoji, ostrvu na kome je Andreas Brejvik ubio 69 osoba 2011. (i još osmoro u Oslu), došli su u Beograd, saznaje Kurir.

– Predstvnici memorijalnog cenra iz Utoje doputovali su u Beograd i sutra će imati sastanak u Vladi Srbije na kome će razgovarati o mogućim rešenjima za rekonstrukciju OŠ „Vladislav Ribnikar“ u kojoj je dečak (13) ubio devetoro učenika i čuvara. Budući da je Srbiju zadesila strašna tragedija 3. maja i da je ideja da „Ribnikar“ nastavi da fukcioniše kao škola, ali i da treba sačuvati sećanje na žrtve, srpske vlasti zamolili su predstavnike memorijala, arhitekte, kao i psihoterapeute koji su radili sa porodicima žrtava i preživelim tinejdžerima, da dođu u Beograd i da pomognu, čemu su se oni odazvali – kaže izvor Kurira.

Arhitetkte su projektovale memorijalni centar u Utoji i to tako što su izgradili novi obrazovni centar, ali i sačuvale deo kafea u kome su neki mladi ubijeni netaknutim i tim esećanje na žrtve. Utoja je, inače, ostrvo u kome je kamp omladine Laburističke partije i žrtve su uglavnom bili tinejdžeri.

 

(Pančevac/Kurir)

DETALJI SASLUŠANJA MAJKE DEČAKA UBICE Nije bila za to da Kosta ide u streljanu! Zbog teškog psihičkog stanja ispitivanje trajalo nekoliko sati!

MAJKA DEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA SASLUŠANA U POLICIJI Ovo je 10 pitanja na koja je morala da odgovori!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.