ILJIR PECI POTVRDIO Nije otišao u opštinu Zvečan već je rad počeo u kancelariji u selu Lipe

10:35

30.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/Kosovoonline

Predsednik opštine Zvečan Iljir Peci potvrdio je da danas nije otišao u zgradu opštine, već da je sa svojim kabinetom započeo posao u kancelariji u selu Lipe, gde je prošle nedelje i položio zakletvu, piše Kosovo online prenoseći Kljan Kosova.

„Otišli ​​smo u kancelariju zajednice u selu Lipe u opštini Zvečan. Nismo otišli ​​u centralu zbog situacije“, rekao je Peci koji je  kao kandidat DPK-a osvojio samo 114 glasova za gradonačelnika na izborima 23. aprila, a koje su Srbi bojkotovali i na kojima je izlaznost bila nešto iznad tri odsto.

Prema njegovim rečima, do te odluke su došli posle razgovora sa Kforom i Kosovskom policijom.

„U razgovorima sa Kforom i policijom došli smo do zaključka da zbog situacije moramo da dođemo ovde. Verujem da ćemo uskoro moći da radimo iz zgrade opštine u Zvečanu“, rekao je Peci.

On i novi gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zećiri, obojica iz Demokratske partije Kosova, juče su se sastali sa američkim ambasadorom Dđefrijem Hovenijerom, dok se novoizabrani gradonačelnici iz redova Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, Ljuljzim Hetemi (Leposavić) i Erden Atić (Severna Mitrovica) nisu odazvali pozivu diplomate SAD.

Hovenijer je posle sastanka sa Pecijem i Zećirijem poručio da je preporuka SAD da bi bilo najbolje da novoizabrani gradonačelnici ne rade iz opštinskih, već iz drugih zgrada.

Ispred zgrada opština u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću i danas su se okupili zaposleni u ovim opštinama i građani u znak protesta protiv pokušaja nelegalno izabranih gradonačelnika da zauzmu ove objekte. Ispred opština na severu i dalje se nalazi veliki broj pripadnika Kfora i Kosovske policije.

ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I AMBASADORA KVINTE: Jednostrani potezi Prištine dovode do nasilja nad srpskom zajednicom! FOTO

UŽIVO OKUPLJANJE GRAĐANA NA SEVERU KiM Postavljena nova srpska zastava kod spomenika Obiliću u Gračanici! FOTO i VIDEO

NEDELJKOVIĆ: Privedeni Srbi još nisu pušteni, Kfor obećao povlačenje specijalnih jedinica do 15 časova

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.