PROLEĆNI KONCERT BANATSKOG VEZA IZ DOLOVA Nastupili i gosti iz Čačka, Varvarina i Rumunije! FOTO i VIDEO

11:33

29.05.2023

Podeli vest:

printscreen

U subotu u velikoj sali Doma kulture u Dolovu, održan je Prolećni koncert KUD-a „Banatski vez“ Dolovo. Pored domaćina, na koncertu su nastupili i gosti KUD „Sveti Đorđe“ Stančevo, Rumunija, KUD „FRA“ Čačak i KUD „Jovan Kursula“ Varvarin.

Prošlogodišnji prolećni koncert KUD-a „Banatski vez“ nosio je naziv Memorijalni koncert „Lučijanu u čast“ i bio je posvećen folklornom koreografu Lučijanu Danilovu iz Dolova koji je preminuo 2021. godine u svojoj 55. godini života. Na početku ovogodišnjeg prolećnog koncerta, pomenuti su i drugi igrači folklora u Dolovu, koji su nas prerano napustili: Vladimir Vlada Jović, Slobodan Boba Ankucić, Mladen Nebrigić – Keke, Srđan Stambolić – Stambi i Aleksandra Milovanov – Caka.

Takođe, pomenuti su i muzičari koji su dugo godina svirali za folklor u Dolovu: harmonikaši Dragan Radivojev – Aksim, Sava Đinga – Gogulj i gitarista i tamburaš Vladica Đorđević.

U holu ispred velike sale, priređena je i izložba fotografija pomenutih folklornih igrača i muzičara.

 

(Pančevac)

U PANČEVU OTVORENI MAJSKI DANI KNJIGE Marija Jević: S godinama shvatamo da nam je knjiga najbolja životna prijateljica FOTO

OBELEŽENA SLAVA I GODIŠNJICA KUD „ŽISEL“: Staro i mlado nakon obreda i zapevalo i zaigralo! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.