NOVAK NA ROLAN GAROSU TOTALNO ISKRENO O RAFI: Uopšte mi neće nedostajati!

18:22

27.05.2023

Podeli vest:

Novak Đoković je došao u Pariz da osvoji Rolan Garos, a sigurno da mu je olakšavajuća okolnost što apsolutni rekorder tog turnira, Rafael Nadal, neće braniti titulu. O tome je Nole, pored ostalog, govorio na vrlo zanimljivoj konferenciji za štampu, koju je održao u subotu u prestonici Francuske.

Podsetimo, španski as je nedavno obelodanio da nije uspeo da se oporavi od povrede i da će propustiti nastavak ove sezone i, ako sve bude u redu, možda u završnici 2023. zaigrati.

Kako je u pitanju osvajač 14 titula na Rolan Garosu, bilo je potpuno logično da Noleta novinari o pitanju o njegovom odsustvu:

Iskreno, uopšte mi ne nedostaje Rafa u žrebu! – rekao je uz smeh Novak Đoković, priznavši odmah: – Ja uopšte nemam dobar učinak protiv njega ovde!

Nole je dvaput osvojio Rolan Garos, jedini je koji je na tom turniru Nadala dvaput i pobedio, ali ne skriva da mu Španac nedostaje:

– Veliki je gubitak za tenis njegovo odsustvo. Nadam se da će moći da se vrati na kraju ove godine, kao što je i rekao.

Priznao je Nole da mu nije bilo svejedno kada je slušao Rafino obraćanje:

– Kada je objavio da će mu 2024. biti poslednja u teniskoj karijeri, osetio sam da će jedan deo mene otići tada s njim. Nadal je jedan od najvećih motivacionih faktora u mojoj karijeri, pa je to njegovo obraćanje dovelo do toga da se osvrnem na sosptvenu karijeru i… to je zaista bilo emotivno za mene – rekao je srpski teniser.

Rolan Garos počinje u nedelju, prvog dana od naših tenisera igra Laslo Đere i to protiv Andreja Rubljova, dok će Novak Đoković na teren u ponedeljak, a rival mu je izuzetno zanimljiv teniser, koji Noleta nikada neće zaboraviti zbog onoga što mu je uradio.

U petak su svoje suparnike u prvom kolu saznali i Olga Danilović, Hamad Međedović i Miomir Kecmanović.

(Pančevac/Novosti)

PARTIZAN IMA NOVOG ŠTOPERA! Bivši član Crvene zvezde, Ognjen Vranješ, novi je igrač crno-belih!

HUMANITARNI KONCERT U NARODNOM MUZEJU: Pančevački umetnici sviraju za Ivanu Matijević u utorak od 20 časova! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.