OKO 200 AUTOBUSA SA KIM NA PUTU KA BEOGRADU Više od 10.000 Srba stiže na miting SRBIJA NADE

11:36

26.05.2023

Podeli vest:

Kosovoonline

Oko 200 autobusa sa Srbima sa Kosova, juče i rano jutros pošlo je iz Severne Mitrovice, Gračanice, Leposavića, Zubinog Potoka, Štrpca…put Beograda na miting “Srbija nade”.
Mnogi Srbi na put su krenuli i automobilima, što pokazuje da je preko 10.000 Srba s Kosova pošlo put Beograda da podrži predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prvi su masovno krenuli Srbi iz Kosovskog Pomoravlja juče već oko 19 sati, a do jutra oko 60 autobusa iz Raniluga, Kamenice, Ropotova, Gornjeg Kusca i ostalih mesta prešlo je administrativni prelaz.

Srbi iz najudaljenije enklave Štrpce krenuli su oko ponoći sa dvadesetak autobusa i automobilima, a posle ponoći masovni odlasci i kolone sa desetinama autobusa krenule su iz Kosovske Mitrovice, Gračanice.

Pred jutro su krenuli i autobusi iz Leposavića, Zvečana, Zubinog Potoka…

 

„Krenuli smo na skup podrške našem predsedniku Aleksandru Vučiću. Više nego ikad potrebno nam je jedinstvo i sloga. Nikada teže nije bilo srpskom narodu, ne samo na severu Kosova i Metohije, već i nama južno. Nadamo se da će predsednik, kao i do sada da bude uz nas. Mi smo svesni da samo uz njegovu pomoć možemo da opstanemo na KiM“, rekao je Stojanović.

Među onima koji su krenuli za Beograd je i Ivan Nedeljković iz Lapljeg Sela koji je rekao da je razlog njegovog odlaska na skup „Srbija nade“ podrška Srbiji u teškim vremenima.

(Pančevac/Kosovoonline)

VANDALIZAM U ČAČKU NIJE USPEO Oštetili 6 autobusa, izbušili gume i išarali uvredljive grafite protiv Vučića i Brnabićke! Šteta brzo otkonjena i vozila su puštena u saobraćaj FOTO

SKUP SRBIJA NADE DANAS OD 19 ČASOVA: Predsednik Vučić poziva sve građane da se okupe ispred Narodne skupštine! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.