VUČIĆ SA SENATORIMA SAD: Rešenje za ZSO isključivo po Briselskom sporazumu

13:30

25.05.2023

Podeli vest:

Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa američkim senatorima Krisom Marfijem i Garijem Pitersom, a tokom razgovora istakao je da je za Beograd prioritet formiranje Zajednice srpskih opština i to kako je predviđeno Briselskim sporazumom.

Vučić je na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ naveo da je imao otvoren razgovor sa senatorima SAD i da im je zahvalio na angažovanju u podršci dijalogu sa Prištinom.

„Istakao sam da je prioritet formiranje Zajednice srpskih opština, kao i da ćemo nastaviti da insistiramo na isključivoj primeni rešenja o ZSO kako je to predviđeno Briselskim sporazumom“, naglasio je predsednik.

Dodaje da su razgovarali i o brojnim drugim pitanjima od interesa za dve zemlje, kao i da je on ponovio opredeljenost Srbije da nastavi da razvija odnose sa SAD na osnovama međusobnog poštovanja i razumevanja.

(Pančevac)

STIGLI U BEOGRAD Vučić večeras prima Srbe sa KiM koji su pešačili 400 KM da bi stigli na skup „Srbija nade“

NA DOČEKU U SELU OREŠEC SRBI SA KIM PORUČILI: Naš predsednik Vučić od nas sa Kosova ima punu podršku! Da nije njega Srbi na KiM ne bi opstali ni jedan jedini dan! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.