MAJKA UBICE IZ RIBNIKARA NA SASLUŠANJU DO PONEDELJKA Školski psiholog i pedagog će morati da odgovore na OVA pitanja u policiji!

09:54

25.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Republika News

Saslušanje majke dečaka ubice, kao i psihologa i pedagoga OŠ „Vladislav Ribnikar“ u kojoj se dogodio masakr 3. maja, biće saslušani u policiji do ponedeljka, saznaje „Blic“.

Kako saznajemo, pedagog i psiholog škole odgovaraće na pitanja da li su razgovarali sa maloletnim dečakom, da li su primetili njegovo neobičajno ponašanje, da li se dečak ubica žalio ili ukazao na bilo kakvo zanemarivanje, na nesuglasice i probleme sa majkom ili ocem.

Ova saslušanja uslediće nakon što je, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ „Vladimir Ribnikar“ od 3. maja. 2023. godine, kada je dečak (13) lišio života deset osoba i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M. K. – majke maloletnog dečaka ubice stiču elementi krivičnog dela – zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ „Vladimir Ribnikar“, kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Ocu zaprećeno 12 godina robije

Ubrzo nakon zločina, otac dečaka, V. K. su stavljene lisice na ruke, a na teret mu se stavlja krivično delo – teško delo protiv opšte opasnosti.

Za ovo delo, kako navodi advokat Nikola Ristović maksimalna kazna koja je zaprećena je 12 godina robije!

– Ukoliko je nastupila teška telesna povreda nekog lica ili imovinska šteta velikih razmera, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina. Međutim, ukoliko je smrt nastupila kod jedne ili više osoba, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do 12 godina – kaže Ristović.

Podsetimo, učenik sedmog razreda beogradske škole „Vladislav Ribnikar“ 3. maja je u školu ušao sa očevim pištoljem. Kobnog dana ispalio je hice u pravcu čuvara škole, Dragana Vlahovića, a potom usmrtio i dve dežurne učenice. Trinaestogodišnjak se zatim uputio ka kabinetu istorije gde je ubio šest školskih drugara, a ranio takođe šest učenika i nastavnicu istorije.

 

(Pančevac/Blic)

MAJCI DEČAKA UBICE PRETI 3 GODINE ZATVORA, OCU 12: Tužilaštvo ispituje da li je zanemarivala i zlostavljala sina pre masakra u školi

MI VIŠE U OVOZEMALJSKU PRAVDU NE VERUJEMO Majka ubijene devojčice iz Ribnikara u emotivnoj poruci se obratila roditeljima Koste K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.