HVALA NA PODRŠCI LEGENDO, IDEMO ZAJEDNO U NOVE POBEDE! Raša Radovanović postao član SNS-a

13:20

24.05.2023

Podeli vest:

Instagram

Košarkaška legenda Ratko Raša Radovanović postao je član Srpske napredne stranke.
– Ponosni smo što je košarkaška legenda Ratko Raša Radovanović od danas član naše SNS porodice. Hvala na podršci, legendo, idemo zajedno u nove pobede – objavljeno je na Instagramu sns_srbija.

Ratko Radovanović, nekadašnji košarkaški reprezentativac Jugoslavije i centar sarajevske Bosne u periodu njenog zlatnog sjaja, rođen je 16. oktobra 1956. u Nevesinju. Popularni Rašo je tokom karijere osvojio sve značajne reprezentativne i klupske međunarodne trofeje u amaterskoj košarci.

Sa reprezentacijom bivše SFRJ je bio evropski, svetski i olimpijski šampion, te uzeo ukupno devet medalja na najvažnijm takmičenjima kontinenta i planete, dok je noseći dres “Studenata” iz grada sa Miljacke, uz tri titule prvaka SFRJ, ušao u istoriju kao član Tanjevićevog tima koji je 5. aprila 1979. u Grenoblu stigao do trofeja namenjenog pobedniku Kupa šampiona.

Od ovog simpatičnog dugajlije visokog 210 centimetara više medalja na najvećim reprezentativnim takmičenjima su od igrača iz nekadašnje Juge sakupili samo Krešimir Ćosić, Dragan Kićanović, Dražen Dalipagić i Vlade Divac, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu ali i dužini igranja za nacionalni tim za koji je nastupio u 205 utakmica postigavši 2175 koševa. Na velikim takmičenjima je debitovao na Prvenstvu Evrope održanom 1977. u Belgiji, dok se od Plavog dresa oprostio 11 godine kasnije na šampionatu Starog kontinenta u Atini. Radovanović je, uz Mirzu Delibašića i Žarka Varajića, bio najvažniji igrač Bosne za koju je u periodu od 1972. do 1983. godine odigrao oko 500 utakmica, a ostalo je zapisano da je 1980. proglašen za najboljeg sportistu tadašnje centralne jugoslovenske republike.

Karijeru je 1983. godine nastavio u francuskom klubu Stad Frans, da bi se 1986. preselio u Veneciju iz koje je 1990. otišao u igračku „penziju” . U Sarajevu je živeo do početka rata u BiH kada je postao stanovnik Beograda gde je duži niz godina uspešno obavljao dužnost sportskog direktor FMP Železnika, koji je u tom periodu osvojio dva trofeja ABA lige.

Radovanović je poslednjih godina sportski direktor Slobode iz Užica.

UŽIVO  SKUPŠTINA SRBIJE NASTAVILA SEDNICU: Opozicija o sistemu napravljenom na nasilju, Brnabić o protestima

U PANČEVU OTVORENI MAJSKI DANI KNJIGE Marija Jević: S godinama shvatamo da nam je knjiga najbolja životna prijateljica FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.