OPŠTA BOLNICA PANČEVO DOBILA APARAT ZA IZVOR STRUJE Koristiće ga odeljenje urologije za operacije bez reza

09:05

24.05.2023

Podeli vest:

printscreen/TV Pančevo

U pančevačku Opštu bolnicu stigao je apart za izvor struje koji se koristi na odeljenju urologije za operacije bez reza. Zahvaljući sredstvima Pokrajinskog sekretarijat za zdravstvo, kupljen je nov aparat koji će zameniti prethodni koji se koristio više decenija.

Na urološkom odeljenju Opšte bolnice svakog dana radi se veliki broj endoskopskih operacija koje ne mogu da se obave bez aparat za izvor struje. Aparat je stigao i već je u funkciji.

– To je aparat za izvor struje koji je nama jako bitan. Prošli aparat bio je star i počeo je da nam se kvari i to je dovelo do nesigurnosti lekara i pacijenata. Prošle godine smo od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo nabavili pumpu gde radimo operacije, a sada izvor struje. Ovaj sam izvor struje je sofisticiran i možemo da podesimo jačinu koju želimo. Već smo ga upotrebljavali i veoma smo zadovoljni, istakla je dr Slađana Kovačević.

Svi urolozi rade operacije i poznate su u sferi endourologije operacije bez reza i možemo se pohvatiti da je takva operacija prva rađena u ondašnjoj Jugoslaviji, baš u Pančevačkoj bolnici.

(Pančevac/TV Pančevo)

GRAD PANČEVO RASPISAO JAVNI POZIV: Pomoć za rešavanje stambenog pitanja izbeglih osoba

BORBA ZA TREĆE MESTO GOTOVA POSLE SAMO DVE UTAKMICE: Rukometaši Metaloplastike slavili i u Pančevu, Dinamo na kraju sezone četvrti!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.