DENVER OD NOĆAS IMA NOVU KOŠARKAŠKU LEGENDU! Na krilima Nikole Jokića, Nagetsi stižu do prvog istorijskog finala! VIDEO

17:07

23.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/Twitter/NBASpain

Denver će se boriti za prsten!

Nikola Jokić je igrač kakav nije nikada postojao u NBA, sa te strane nije ni čudno da je neko takav bio potreban Denveru da uđu u prvo finale. Noćas je Srbin rasturio ponovo Lejkerse, 30 poena, 14 skokova, 13 asistencija, Nagetsi su slavili sa 113:111 i idu u bitku za prsten.

Novi tripl-dabl, osmi u ovom plej-ofu je i novi rekord, Jokić je srušio Vilta Čembrlena. Nije napuštao teren poslednja 33 minuta meča, kada god je Nagetsima bio potreban koš, tu je bio Jokić. U poslednjem minutu je preko Entonija Dejvisa postigao koš za koji će se ispostaviti da je bio poslednji na meču.

Marej je dodao 25 poena za goste koji su u ovoj seriji demonstrirali silu. Kod Lejkersa Lebron 40 poena, 10 skokova, devet asistencija, ali je promašio dva šuta u finišu. Sada Denver čeka, Majami vodi sa 3:0, ukoliko Boston ne napravi ono što nikome nije uspelo u istoriji, vrati se iz 0:3 i dobije seriju, rival u borbi za prsten biće Majami. Prva utakmica na programu je prvog dana juna u Koloradu.

Lebron je rekao da je Denver najjači tim protiv koga je igrao od kada je u Lejkersima. Poklonio se i Jokiću uz reči da protiv takvog košarkaša ne smete da napravite grešku.

Kada su Lejkersi izbrisali -7 i izjednačili pet minuta pre kraja, Jokić je pogodio neverovatnu trojku, kada je Dejvis poravnao u poslednje 73 sekunde, Jokić je uzvratio i ponovo doveo Denver do prednosti koja je značila i pobedu.

(Pančevac/Sportske)

POTVRDE STIŽU SA SVIH STRANA: Partizan i Crvena zvezda i sledeće godine zajedno u Evroligi!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.