PANČEVAČKI MAKETARSKI KLUB POSTOJI VEĆ VIŠE OD 10 GODINA: Udruženje je nastalo sasvim slučajno, danas je u klubu i mnogo mladih! FOTO i VIDEO

12:34

22.05.2023

Podeli vest:

Pančevac

Maketarski klub „Dr. Vladimir Aleksić“ postoji od 2012. godine, a klub je nastao tako što su se sada već sedmorica starijih sugrađana odlučili da naprave jedno udruženje koje bi se bavilo ne samo maketarstvom, već i svim ostalim stvarima koje su vezane za istoriju, tehniku i uopšte tehničku kulturu.

Pančevac

Tada je sve krenulo, a danas ovaj klub ima i svoj podmladak, mlađe generacije koje će nastaviti ono što su stariji počeli, u prilog tome dovoljno govore medalje i uspesi koje su ovi momci pravili po Srbiji, a i van granica naše države.

Pančevac

Petar Cvetković, koji je treća godina srednje škole, sa nama je podelio svoje iskustvo do sad:

– Bavim se maketarstvom već jedno 10 godina, od svoje sedme godine, počeo sam da se bavim maketarstvom zato što su me oduvek zanimale istorija i geografija, prirodno napredovanje uopšte. Preporučio bih svima da, ako ništa drugo, makar probaju maketarstvo. Ovaj hobi nas uči ne samo o istoriji, geografiji, već i o onom bitnijem, a to je strpljenje, pa samim tim postajemo i bolji ljudi kako vreme prolazi.

Pančevac

Klub u svom podmlatku za sada ima četiri juniora, dva kadeta, i sedmoricu seniora. To su sve aktivni članovi. Pored njih, klub ima i prijatelje kluba, koji ne rade makete, ali su zaljubljenici u vazduhoplovstvo i tehniku, pa sa njima učestvuju na raznim manifestacijama, i oni čine klub još raznovrsnijim nego što jeste.

(Pančevac)

PANČEVAČKE GIMNASTIČARKE USPEŠNE NA PRVENSTVU SRBIJE: Klub „Ruslana“ osvojila srebrnu medalju u vežbi sa čunjevima! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.