RHMZ UPOZORAVA NA RAST VODOSTAJA REKA U SRBIJI Sava će sutr kod Šapca prevazići granicu redovne odbrane od poplava

11:03

18.05.2023

Podeli vest:

printscreen/Instagram/192_rs

Stanovnike Srbije u pojedinim oblastima očekuju, potencijalno, novi problemi. Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će na Savi kod Šapca vodostaj sutra, 19. maja, prevazići granicu redovne odbrane od poplava.

Iz MUP su sinoć saopštili da su intervenisali na teritoriji Grada Novog Sada, opštine Beočin, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu. Pored toga što su vatrogasci-spasioci evakuisali dva lica sa krova poplavljenog automobila u Partizanskoj ulici u Novom Sadu, evakuisana je još jedna osoba u Koceljevi gde je došlo do plavljenja nekoliko objekata, stoji u saopštenju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podsetimo, obilne padavine uzrokovale su poplave u nekim delovima Srbije. Pripadnici MUP-a intervenisali su u više mesta. Dve osobe su povređene tokom nevremena u Novom Sadu, a u Koceljevi je došlo do plavljenja desetak kuća.

U ovim trenucima se u Novom Sadu saniraju posledice obilnih padavina, javlja reporter Euronews Srbije iz tog grada. Jučerašnje scene, međutim, bile su drugačije, ulice su bile potpuno poplavljene, a automobili zaglavljeni u vodi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Do incidenta u kome su povređene dve osobe došlo je ispod nadvožnjaka u Partizanskoj ulici, kada je vozilo ostalo zaglavljeno u velikoj bari, nakon čega su pripadnici MUP i vatrogasci morali dve osobe da evakuišu.
Te dve osobe su se žalile na promrzline, ali nije bilo potrebe za ambulantnim ili bolničkim zbrinjavanjem, potvrđeno je za novosadski Radio 021. Deonica gde se ovo desilo nije prohodna trenutno i sanira se.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA DO NEDELJE: Sutra ujutru se očekuje dosta padavina i pravo jesenje vreme!

NOVI SAD PUN HRABRIH I POŽRTVOVANIH! Policajac nosio ženu kroz poplavljene ulice! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.