CRVENA ZVEZDA JE PRVI FINALISTA KUPA SRBIJE! Crveno-beli na korak od treće uzastopne duple krune!

20:40

17.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Arena Sport TV

TSC samo u prvom poluvremenu bio ravnopravan rival.

Prvi finalista Kupa Srbije je ekipa Crvene zvezde koja je i branilac trofeja u ovom takmičenju.

Crveno-beli su večeras na “TSC Areni“ u Bačkoj Topoli ubedljivo savladali TSC sa 3:0 i sada u finalu čekaju boljeg iz duela Vojvodine i Čukaričkog koji je prrekinut u 33. minutu zbog jakog nevremena u Novom Sadu.

Prvih petnaestak meča nagoveštavali su mnogo veću borbu, ali Zvezda je golovima Kange u 36. iz penala, zatim Ivanića u 56. i Kangve u 72. minutu iz još jednog penala došla do ubedljive pobede.

TSC je u utakmicu ušao bez svojih najboljih igrača – Luke Ilića, Petra Ratkova i Ifeta Đakovca koje je trener Lazetić želeo da poštedi pred odlučujuće borbe u prvenstvu, ali je početak meča protekao u znaku domaćih.

Već posle minut i po je Jovanovoć zatresao mrežu, ali taj gol nije priznat jer je prrthodno lopta prešla gol-aut liniju prilikom Vukićevog centaršuta.

U šestom minutu golman Crvene zvezde Milan Borjan obara Vukića u svom kaznenom prostoru i sudija Ostraćanin je pokazao na belu tačku. Međutim, Vukićev udarac Borjan brani i ostalo je 0:0.

U 15. minutu još jedna brza kontra TSC-a, Jovanović beži Erakoviću i pogaša mrežu, ali VAR je pokazao da je ipak bilo malog ofsajda, pa ni ovaj gol nije priznat.

Tek tada se Zvezda probudila, preuzela inicijativu i na kraju stigla do ubedljivog trijumfa.

Bolju Zvezdinu igru najavio je Kanga koji je u 20. minutu pogodio stativu udarcem sa dvadesetak metara.

Isti igrač je u 33. minutu iznudio penal, jer je posle njegovog udarca lopta pogodila Cvetinovića u ruku. Usledila je nova VAR provera i potvrda da je penal postojao. Kanga je preuzeo odgovornost, izveo penal i doveo Zvezdu u vođstvo od 1:0.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Cvetinović je dobio i drugi žuti kartomn zbog prekršaja nad Pešićem i TSC je ostao sa igračem manje na terenu.

Od tog trenutka otpor domaćih je značajno oslabio, a Zvezda to koristi u 56. minutu golom Mirka Ivanića posle kornera sa desne strane za 2:0.

Mogao je Ivanić deset minuta kasnije i do drugog gola, šutirao je tada iskosa sa leve strane, ali je golman Veljko Ilić odlično intervenisao. Usledio je korner, pa još jedan pokušaj Ivanića, opet iskosa sa leve strane, ali je sada šutirao zamalo iznad prečke.

Dva minuta kasnije obrukao se Bukari, koji je u kontri izbegao ofsajd-zakmu, izbio potpuno sam ispred Ilića i kada su svi već “videli“ loptu u mreži, ona je završila pored desne stative.

Ali, već u 71. minutu Bukari je iznudio novi penal za Zvezdu, koji je realizovao Kings Kangva za konačnih 3:0.

Do kraja, Zvezda je rutinski obavila posao i potvrdila plasman u finale kupa.

(Pančevac/Sportske)

KRAJ ZA ĐOKOVIĆA U RIMU: Novak nervozan od samog početka meča, Rune bio prejak!

JOŠ JEDAN ŠOK ZA TENISKI SVET: Rafael Nadal neće igrati na Rolan Garosu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.