OD DANAS NOVI SISTEM NAPLATE KARATA U BEOGRADU Evo kako ćete kupiti kartu putem SMS

13:30

16.05.2023

Podeli vest:

PRINTSCREEN/VIDEO PLUS

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić predstavio je novi sistem gradskog prevoza, naplatu karata putem SMS, koji će startovati u sredu.

Šapić je rekao da će građani moći da kupe karte putem SMS.

– Preko svih operatora će moći. To smo sve sredili. Naravili smo karte u papirnoj formi, brendirali sve i obezbedili prodajna mesta za one koji neće da kupuju kartu SMS-om.

SMS na broj 9011, pokazujete povratnu poruku službenom licu

– Jednostavno će biti. 90, 1, 7 i 30. A90 je za 90 minuta, ukucate A90 na 9011 to je taj broj koji sam govorio, kupujete kartu od 90 minuta. A1 ukucate, dobijate dnevnu kartu, A7 nedeljnu kartu, i A30 mesečnu kartu. Isti princip je za B, i za C koji obuhvata zajedno prvu i drugu zonu.

– Kada vam uđe komunalni policajac ili beogradski lični, koji će biti jedino ovlašćeno lice kao službeno lice da vrši kontrolu karata, ukoliko ste se odlučili da SMS-om kupite svoju kartu, samo mu pokažete povratnu poruku, pisaće tačno vreme koliko je važeća karta.

– Dnevna karta važiće do 23.59 tog dana. Od tada do 4.00 ujutru je besplatan noćni prevoz, a od 4 ujutru kreće nova dnevna karta da važi. Ovo će biti od danas do vikenda izlepljeno po svim stajalištima, u najvećem broju, ako ne i svim autobusima, unutra na led ekranu kao informacija. Vrlo brzo na reklamnim tablama na stajalištima, kako se budu oslobađala mesta.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.